Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Gada īsākā nakts Latvijā paies bez nokrišņiem

Foto: Edijs Pālens / LETA

Nakts no ceturtdienas uz piektdienu būs gada īsākā nakts, un Latvijā tā paies bez lietus, prognozē sinoptiķi.

Gaidāms neliels mākoņu daudzums. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem. Minimālā gaisa temperatūra būs +9..+13 grādi, piekrastē līdz +15 grādiem.

Piektdien laiks būs sauss un lielākoties saulains. Pūšot mērenam rietumu, ziemeļrietumu vējam, gaiss sasils līdz +20..+24 grādiem, vietām piekrastē temperatūra nepārsniegs +18, +19 grādus.

Rīgā piektdien gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Naktī pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12..+13 grādiem, dienas gaitā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un temperatūra pakāpsies līdz +23 grādiem, pie jūras tā svārstīsies ap +20 grādiem.

Kā ziņots, ceturtdien plkst.23.50 būs saulgrieži un Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskā vasara. Nakts uz piektdienu būs gada īsākā nakts, tās ilgums Rīgā būs sešas stundas un astoņas minūtes, citviet valstī - no piecām stundām un 48 minūtēm valsts tālākajā ziemeļu punktā, Valmieras novadā pie Igaunijas robežas, līdz sešām stundām un 28 minūtēm valsts tālākajā dienvidu punktā, Augšdaugavas novadā pie Lietuvas un Baltkrievijas robežas.

Uz augšu