Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Ķekavas pagastā ģimene paliek bez pajumtes. Nepieciešama cilvēku palīdzība (2)

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

13. jūnijā Ķekavas pagasta Mellupos līdz pat pamatiem nodega kādas ģimenes māja. Tagad nelaimē nonākušajiem nepieciešama citu palīdzība, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Aivars bija pirmais, kurš izdzirdēja bērnu palīgā saucienus. Uzreiz bija skaidrs, ka noticis kas nopietns un nelāgs. Vīrietis steidzās palīdzēt, jo bērni ļoti satraucās par saviem četrkājainajiem mīluļiem: "Redzēju, ka kūpēja, bērni kliedza, ka deg. Pārvaldniece izsauca glābējus. Koka māja sausa ātri nodeg. Suni un kaķi ārā dabūjām."

Ēkas īpašniece Dace saka: "Palikām ar to, kas mugurā. Skaidrās naudas iekrājumi palika mājā. Iekšpusi jau bijām saveduši kārtībā."

Rūgtums Dacei un apkārtnē dzīvojošajiem ir par dzēšanu, kas nesākās tik ātri, cik gribētos. Olaines daļas komandieris stāsta, ka braucienu uz Mellupiem apgrūtināja šosejas remonts.

Pirmais, kas būtu nepieciešams, ir vagoniņš. Ģimene spētu dzīvot uz savas zemes un novākt sadegušās krāsmatas.

"Es zinu, ka viss ir mūsu rokās. Dievs ir tas, kas mani stiprina. Nav jēgas domāt par to, kas aizgāja. Galvenais, ka bērni ir dzīvi. Vīram ir nopietnas veselības problēmas. Mēs strādāsim, un Dievs mums palīdzēs. Es neesmu panikā un izmisumā. Mēs darīsim visu, ko varēsim," raidījumam saka Dace.

Ziedošanas veidi un rekvizīti:

90204120 zvanot ziedosi 8.00 eiro

90203905 zvanot ziedosi 1.50 eiro

Banka: AS "Citadele banka"

Kods: PARXLV22

Norēķinu konts: LV92PARX0020531650001

Biedrība "Pēc Ugunsgrēka" informē: "Ja jums ir vēlme un iespēja ziedot nepieciešamās sadzīves lietas – mēbeles, sadzīves tehniku un t.l., tad esat laipni lūgti to darīt. Šis ziedojums, bez šaubām, būs noderīgs. Vēršam jūsu uzmanību, ka biedrībai nav pieejams savs transports, diemžēl mēs nevaram organizēt jūsu mantu savākšanu. Lūgums iepriekš sazināties ar mums pa tālruni +371 20 110 020."

Video: "Degpunktā" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu