Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Pasaules vicečempions 200 metru skrējienā attaisnots dopinga lietā

Erijons Naitons.
Erijons Naitons. Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu sprinteris Erijons Naitons attaisnots dopinga lietošanas lietā un varēs piedalīties šī gada Parīzes olimpiskajās spēlēs.

20 gadus vecais Naitons no aprīļa izcieta pagaidu diskvalifikāciju, jo viņa organismā ārpus sacensībām tika atklātas aizliegto preparātu pēdas.

"Neatkarīgs šķīrējtiesnesis lēmis, ka Naitona pozitīvais tests, visticamāk, radies no uzturā patērētās gaļas, kas saturējusi trenbolonu - pazīstamu lopu audzēšanas līdzekli, kas ir likumīgi atļauts ASV liellopu gaļas ražošanā un eksportā," teikts ASV Antidopinga aģentūras (USADA) paziņojumā.

"Kā to paredz noteikumi, Naitons uz laiku tika diskvalificēts 2024.gada 12.aprīlī, bet pēc šī tiesvedības procesa viņa pagaidu diskvalifikācija ir atcelta un viņam atļauts piedalīties sacensībās," piebilst USADA.

Jaunais sprinteris pagājušā gada pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļu 200 metru skrējienā un būs viens no favorītiem arī šī gada olimpiskajās spēlēs.

Naitons ievērību ieguva pagājušajās olimpiskajās spēlēs Tokijā, kad sasniedza finālu savā iecienītākajā 200 metru distancē, kur finišēja ceturtajā vietā.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam, bet vieglatlētikas sacensības notiks no 1. līdz 11.augustam

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu