Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Āgenskalna tirgū sāksies Jāņu pasākumi

Foto: Edijs Pālens/LETA

No šodienas Āgenskalna tirgū sāksies Jāņu pasākumi, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Šajās dienās Āgenskalna tirgus pagalmā un paviljonā pulcēsies tirgotāji no visām Latvijas malām, lai palīdzētu jāņubērniem sagatavoties svētkiem pienācīgi un radītu tirgū svētku noskaņu.

Jāņu sieru varēs atrast "Straupes", "Lazdonas" un "Grasbergs" saimniecībās, izmeklētos Nīcas sierus būs sarūpējuši "Lukas Gardumi", bet plašākais neparasto sieru klāsts, piemēram, ar nātrēm un lavandu meklējams pie "Siera Karaļiem".

Vēl siltus pīrādziņus un smalkmaizītes būs sacepuši "Bricēni", "Vārpas" un "Mārtiņa beķereja", savukārt kvasu un alus apmeklētājus gaidīs "Valmiermuižas" vēstniecības pop-up tirgotavā un Bauskas alus veikaliņā.

"Piebalgas" kūpinātavā un zemnieku saimniecībā "Kalvāni" būs rodami dažādi šašlika un gaļas uzkodu veidi, savukārt šašlika vegānisko alternatīvu - sojšliku dažādās marinādēs piedāvās "Stirna & Avocado", kā arī "Furious Foods" tirgus 2. stāvā.

21.jūnijā tirgū ciemosies Strazdumuižas desu darbnīca ar desām, ko likt svētku galdā.

Ja svētkos plānojat doties ciemos, tad tematisku ciemakukuli palīdzēs sarūpēt "Nelleulla", pie kā būs iespējams iegādāties īpašus dāvanu komplektus ar Jāņu sieru šokolādēm, kombučām, interesantām trifelēm un ne tikai.

Tirgū būs atrodami dabīgo un mākslīgo ziedu un ozollapu vainagi un pušķi, savukārt 22. un 23. jūnijā "Pērkonozols" uz tirgu būs atveduši ozolkoka traukus, dēļus, karotes un citus darinājumus.

21. jūnijā sākot no plkst.18 norisināsies Saulgriežu Portāls, kurā svētkus ieskandinās "Etno disko" kopā ar DJ Kan un Oskaru Upenieku. Skanēs etniskie ritmi un tautasdziesmu ieraksti, dodot iespēju sanākušajiem dzirdēt tradicionālās dziesmas jaunā skanējumā.

Tirgus pagalmā norisināsies arī radošās darbnīcas Jāņu nakts noskaņās.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu