"Hezbollah" draud Kiprai ar karu

LETA
Foto: AFP/SCANPIX

Libānas šītu bruņotā grupējuma "Hezbollah" vadonis Hasans Nasralla trešdien piedraudējis Kiprai ar karu, ja tā atvērs savus lidlaukus un karabāzes Izraēlai.

"Kipras lidlauku un bāzu atvēršana Izraēlai, lai tā uzbruktu Libānai, nozīmēs, ka Kipras valdība iesaistījusies karā," televīzijā pārraidītajā uzrunā norādīja Nasralla.

Kā vēstīts, saasinoties pārrobežu sadursmēm ar "Hizbollah" kaujiniekiem, Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka apstiprināti plāni iebrukumam Libānā.

Tas notika pēc tam, kad Izraēlas ārlietu ministrs Israels Kacs draudēja "Hizbollah" iznīcināt "totālā karā".

"Mēs esam ļoti tuvu brīdim, kad mēs pieņemsim lēmumu mainīt spēles noteikumus pret "Hizbollah" un Libānu," pavēstīja Kacs. "Pilnīgā karā "Hizbollah" tiks iznīcināta, un Libāna cietīs smagu triecienu."

Kopš 7.oktobra slaktiņa, ko Izraēlā sarīkoja palestīniešu teroristu grupējums "Hamās", uz ko izraēlieši reaģēja ar plašu militāro operāciju Gazas joslā, teju katru dienu notiek sadursmes starp Izraēlu un "Hizbollah" uz Izraēlas un Libānas robežas.

"Hizbollah" ir "Hamās" sabiedrotie, un tiek uzskatīts, ka libāniešu grupējums militāri ir daudz spēcīgāks nekā palestīnieši teroristu bandas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu