Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vācijā drīzumā varētu notikt tāds terorakts kā koncertzālē "Crocus City Hall", brīdina amatpersonas

Foto: AFP/SCANPIX

Vācijā jau gandrīz otro nedēļu notiek 2024. gada Eiropas futbola čempionāts. Tā laikā amatpersonas brīdinājušas, ka valstī drīzumā varētu notikt teroristu apšaudei Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" līdzīgs uzbrukums, raksta izdevums "Financial Times". 

"Eiropa un līdz ar to Vācija atrodas džihādistu grupējumu, jo īpaši "Islāma valsts" redzeslokā," sacīja Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere, atsaucoties uz Afganistānā bāzēto "Islāma valsts" šūnu "Isis-Khorasan" , kas uzņēmās atbildību par 2024. gada martā sarīkoto apšaudi koncertzālē "Crocus City Hall".

"Iespējamais scenārijs ir plašs, koordinēts uzbrukums, kādu mēs nesen redzējām Maskavā," sacīja Vācijas izlūkošanas aģentūras (BfV) vadītājs Tomass Haldenvans, piebilstot, ka "Isis-Khorasan" noteikti patlaban ir visbīstamākais teroristu grupējums.

Amatpersonas iepriekš brīdinājušas, ka teroristi "EURO 2024" futbola čempionātu varētu uzskatīt par pievilcīgu mērķi uzbrukumam.

"Isis-Khorasan" propagandas kanāls "Voice of Khorasan" nesen publicējis kolāžu, kurā militārists ar automātisko ieroci rokās stāv futbola stadionā. Tam pievienots uzraksts: "Iešauj pēdējos vārtus!"

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu