Netālu no Rīgas lidostas pazūd lidmašīna. Pilots veicis piespiedu nolaišanos (1)

Papildināts 12:19, 19. jūnijs, 2024
Foto: Civilās aviācijas aģentūra/X

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) ziņo, ka 19. jūnijā 4 kilometrus no Rīgas lidostas no radariem pazudis lidaparāts. Notikuma vietā strādā glābēji un operatīvie dienesti.

Kā vēsta CAA, civilās lidmašīnas pilots veica ārkārtas nosēšanos uz lauka. Lidmašīna ir reģistrēta Latvijā.

Ir zināms, ka pilots ir Latvijas valstspiederīgais, bet cietušais pasažieris – Lietuvas valstspiederīgais.

Lidaparāts veica izpletņlēkšanas manevru Limbažos un laikapstākļu iemeslu dēļ devās uz rezerves lidlauku Rīgā. Pasažieris nogādāts ārstniecības iestādē.

Kā novēroja aģentūra LETA, incidents noticis Mārupes novada Babītes pagastā, pie Mežārēm. Blakus ir ciemats "Liepezers" un Strupu ceļš. Avārijas vieta patlaban ir norobežota.

Par notikumu pirmo riezi pavēstīja plkst. 11.19.

"Informējam, ka 4 kilometrus no Rīgas lidostas no radariem ir pazudis vispārējās aviācijas lidaparāts. Pilots ziņoja par tehniskām problēmām un veica avārijas nosēšanos.

Notikuma vietā šobrīd strādā glābšanas dienesti." 

Plkst. 11.49 CAA atklāja: "Šobrīd ir zināms, ka pilots veicis ārkārtas nosēšanos uz lauka. Zināms, ka viena persona cietusi, bet pilots nav cietis. Dienesti un Civilās aviācijas pārstāvji strādā notikuma vietā."

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņo, ka plkst. 10.42 saņēma informāciju par iespējamu negadījumu, kurā iesaistīts neliels gaisa kuģis.

VUGD komentē, ka neilgi pirms divpadsmitiem dienā notikuma vieta atrasta un konstatēts, ka gaisa kuģī atrodas divi cilvēki, kurus ugunsdzēsēji glābēji nodeva NMPD mediķiem.

Līdzās tam tiek veikti pasākumi, lai nodrošinātu, ka nenotiek lidmašīnas aizdegšanās un apkārtējā vidē vielu noplūde no tās.

Sakarā ar to, ka Rīgas lidostas ugunsdzēsības brigāde ir devusies palīdzēt uz nesen notikušā aviācijas negadījuma vietu, lidostas skrejceļš pašlaik ir slēgts un lidojumi nenotiek, ziņo lidostas pārstāvji.

 Pasažierus, kuru lidojumi aizkavēsies, lidosta aicina sazināties ar savām aviokompānijām.

 
 
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu