Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Makdeivida prātam neaptveramā sezona – šīs paaudzes labākais hokejists

Konors Makdeivids.
Konors Makdeivids. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas piektajā spēlē Edmontonas "Oilers" sakāva Floridas "Panthers" (5:3). Ar diviem vārtiem un divām rezultatīvajām piespēlēm izcēlās apbrīnojamais Konors Makdeivids.

2023./24. gada NHL regulārā turnīra sākumā Makdeivids nerādīja ierasto sniegumu. Pēc 17 spēļu kārtām – trīs izlaida savainojuma dēļ – viņam bija tikai 13 rezultativitātes punktu, kamēr Ņikita Kučerovs jau bija sakrājis 27. 

Kā to varēja sagaidīt no planētas labākā hokejista, vienubrīd sezonā Makdeividam izdevās noķert krievu hokejistu. Lai arī viņam neizdevās saglabāt savu pārsvaru, 132 punkti 76 spēlēs ir teicams rādītājs. Makdeivids kļuva par tikai ceturto spēlētāju NHL vēsturē, kuram izdevies sasniegt 100 rezultatīvās piespēles vienā sezonā.

Tomēr tieši Stenlija kausa izcīņā Kanādas superzvaigzne parādījis savu spilgtāko hokeju. Pusfināla izšķirošajā spēlē Makdeivids izcēlās ar, iespējams, sezonas labākajiem vārtiem, ievedot "Oilers" finālā.

Stenlija kausa izcīņas finālā Edmontonas komanda zaudēja pirmajās trīs spēlēs, nonākot "bezdibeņa malā" (0–3). Pateicoties Makdeividam, "Oilers" vienībai ir izdevies izvairīties no izšķirošā zaudējuma. Finālsērijas ceturtajā un piektajā spēlē kanādietis izcēlās ar četriem rezultativitātes punktiem. Makdeivids ir pirmais, kam tas izdevies divās secīgās fināla spēlēs. 

Jāpiebilst, ka tikai Veins Greckis iepriekš bija guvis četrus punktus divos finālsērijas mačos.

Šobrīd Makdeividam ir 42 punkti izslēgšanas spēlēs. Tas ir ceturtais labākais rezultāts vēsturē. Lai triumfētu Stenlija kausā, Makdeividam nepieciešams uzvarēt vēl divas spēles. Ja kanādietis tajās gūs sešus rezultativitātes punktus, viņš apsteigs izcilo Grecki un uzstādīs jaunu rekordu.

Kopā Makdeivids 2023./24. gada sezonā  ir izcēlies ar 174 punktiem 99 spēlēs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu