Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Viņš nekad nesūdzas." Kristapa Porziņģa tēvs Tālis par dēla sasniegumiem

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Sporta Studija", AFP/Scanpix, Apollo.lv kolāža

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību pirmdien, 17. jūnijā, izcīnīja NBA čempiona titulu, kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu, kas to paveicis. Porziņģa tēvs Tālis raidījumam "Sporta studija" izteicies par dēla sasniegumiem. 

"Nu, jaudīgs pasākums, jaudīgs nobeigums, patīkamas emocijas. Kaut kas tāds manā dzīvē līdz šim vēl nebija noticis, kaut kas ļoti patīkams," tā Tālis par dēla sasniegumiem.

Tālis teic, ka Kristaps vienmēr bijis darbarūķis: "Arī šajā momentā, šo pēdējo spēli viņš izgāja caur sāpēm. Es domāju, ka tā viņš arī turpinās, jo tāds viņš ir. Cik viņam ir jaudas, spēka un iespēju, tik viņš spēlē."

Runājot par Kristapa gūtajām traumām ilgstošā periodā, tēvs teic, ka tāds diemžēl ir sports: "Baigi jaudīga un krāšņa atgriešanās bija, ko negaidīja neviens. Ne ārsti, ne mēs, ne treneri."

Tēvs arī liek noprast, ka Kristaps ir emocionāli spēcīgs, un nekad nesūdzas: "Kristaps vienmēr ir smaidīgs. Viņš nekad nesūdzas. Jautājot, kā iet, atbilde ir – viss kārtībā. Tā ka es domāju, ka viņš pats ar sevi baigi labi tiek galā, viņš ir stingrs pats par sevi. Viņam nevajag no malas baigo palīdzību. Viņš var ar sevi tikt galā."

Pirmais latvietis, kurš izcīnījis NBA čempiona titulu. Kā izaudzināt NBA čempionu? "Nu, nezinu." (Smejas.) Man liekas, ka ir baigi daudzām lietām jāsakrīt, lai nonāktu līdz NBA, tas nav tik vienkārši. Ir jāiziet daudz kam cauri. Un tajā turpinājumā vēl – tev vēl jānonāk konkurētspējīgā komandā. Tu vari būt zvaigzne, bet komanda var nebūt konkurētspējīga, šajā situācijā – viņš noslēdza līgumu ar Bostonu un centās iet uz to, lai būtu liels rezultāts."

Vairāk skaties video!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu