Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Igaunijā bijušajam Tartu Universitātes profesoram par spiegošanu piespriež cietumsodu

Foto: Postimees.ee/Tartu Ülikool

Harju apriņķa tiesa bijušajam Tartu Universitātes profesoram piespriedusi sešu gadu un trīs mēnešu reālu cietumsodu par rīcību pret Igaunijas valstiskumu, darbojoties citas valsts izlūkdienesta interesēs, vēsta Igaunijas laikraksts "Postimees".

Morozovs tika aizturēts 2024. gada 3. janvārī. Laiks, ko viņš pavadīja pirmstiesas apcietinājumā, tiek pieskaitīts pie piespriestā cietumsoda. 

Apsūdzības raksts liecina, ka Morozovs Igaunijā vāca informāciju par valsts iekšlietu, aizsardzības un drošības politiku, kā arī ar to saistītiem cilvēkiem un infrastruktūru.

Viņš nodeva informāciju par Igaunijas politisko situāciju, sabiedrotajiem, integrāciju un sociālo kohēziju.

Morozovs bija Tartu Universitātes Šites institūta starptautiskās politoloģijas profesors. Pēc tam, kad Morozovam tika noteikts aizdomās turētā statuss kriminālprocesā, ar viņu tika pārtrauktas darba attiecības.

Saskaņā ar Igaunijas Zinātniskās informācijas sistēmas ETIS datiem Vjačeslavs Morozovs līdz 2010.gadam strādāja Sanktpēterburgas Valsts universitātē, bet pēc tam viņš bija saistīts ar Tartu Universitāti. No 2016. līdz 2023.gadam viņš ieņēma Eiropas Savienības un Krievijas studiju profesora amatu Tartu Universitātē, bet no 2023.gada 1.septembra līdz 2024.gada 11.janvārim - starptautiskās politikas teorijas profesora amatu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu