Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Tas neatbilst patiesībai." Verpakovskis nepiekrīt Nikolato sacītajam par Latvijas futbolu

Māris Verpakovskis.
Māris Verpakovskis. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas futbola leģenda un šī brīža Virslīgas kluba RFS ģenerālmenedžeris Māris Verpakovskis nav sajūsmā par valstsvienības jaunā trenera Paolo Nikolato sacīto.

11. jūnijā Nikolato izcīnīja savu pirmo uzvaru pie Latvijas valstsvienības stūres, izlasei Baltijas kausa izcīņas mačā par trešo vietu ar 1:0 (0:0) pieveicot Fēru salu komandu.

Pēc spēles itāļu speciālists atzina, ka Latvijas futbolam ir jāturpina attīstīties.

"Es vēlos uzsvērt, ka mums jāturpina tiekties pēc progresa visos līmeņos - gan laukumos, gan ārpus tiem," Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā citēts Nikolato. "Es nezinu nevienu valsti, kuras izlasei nebūtu savas treniņbāzes. Tas ir pamatu pamats."

Verpakovskis nebija sajūsmā par Nikolato komentāru. "Virslīgas līmenis pēdējos gados ir audzis. Līdz ar to tas komentārs īsti neatbilst patiesībai," Verpakovskis sacīja sarunā ar LSM.lv sporta redaktoru Matīsu Kleinbergu. "Viņš ir Latvijas Futbola federācijas algots darbinieks, bet sanāk, ka viņš samet akmentiņus federācijas dārziņā, jo tās atbalsts virslīgai nav tik liels, cik tas varētu būt. Darbs ar futbolistu sagatavošanu jauniešu līmenī ir jākontrolē tieši federācijai."

RFS ģenerāldirektors uzskata, ka futbola sistēma Latvijā ir attīstījusies pēdējo gadu laikā. Pēc Verpakovska domām to dara tieši klubi, nevis federācija. 

Latvijas izlasei nākamie mači paredzēti septembrī, kad UEFA Nāciju līgas C līgas mačos būs jātiekas ar Armēniju un Fēru salām. Ar grupas trešo pretinieci Ziemeļmaķedoniju būs jāspēlē novembrī.

Pēc trim sezonām turnīra zemākajā D līgas līmenī šogad Latvijas izlase debitēs C līgā.

C līgā kopumā būs četras grupas. Katrā no tām pa četrām izlasēm. Līdz ar to katrai valstsvienībai šī turnīra ietvaros grupu stadijā būs pa sešām spēlēm - pa trim mājās un pa trim izbraukumā.

Katras grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu. Savukārt divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu. Divām ceturto vietu ieguvējām ar labākiem rādītājiem nākamā gada martā būs jāpiedalās "play-off" par vietas saglabāšanu C līgā.

Latvijas futbola izlases trenera Masimo Paganina uzruna Mārtiņam Ķiguram

Intervija ar Latvijas futbola izlases uzbrucēju Marko Regžu

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu