Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ko deklarējusi kultūras ministres amata kandidāte Lāce?

Agnese Lāce
Agnese Lāce Foto: Edijs Pālens/LETA

Kultūras ministra amata kandidāte, Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāre Agnese Lāce (P) pērn deklarējusi ienākumus 19 230 eiro apmērā, liecina iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Deklarācijā norādīts, ka līdzās darbam KM, viņa bijusi padomes locekle Sabiedrības integrācijas fondā, kā arī biedre vairākās nevalstiskajās organizācijās - biedrībā "Sabiedriskās politikas centrs "Providus"", biedrībā "Gribu palīdzēt bēgļiem" un biedrībā "Ar pasaules pieredzi Latvijā".

Lāces lietošanā ir dzīvoklis Rīgā, savukārt valdījumā ir 2021.gada vieglā automašīna "Audi Q4 E-tron". Pērn algā no KM viņa saņēmusi 18 255 eiro, procentos no AS "Swedbank" saņemti 80 centi, pabalstā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras saņemti 75 eiro. Savukārt kā citus ienākumus Lāce norādījusi 900 eiro no ārvalstu organizācijas "Frīdriha Eberta fonds" pārstāvniecības Latvijā.

LETA jau rakstīja, ka partija "Progresīvie" pirmdien, 17.jūnijā, valdes un frakcijas kopsēdē nolēma kultūras ministra amatam virzīt pašreizējo KM parlamentāro sekretāri Lāci.

Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs žurnālistiem pauda, ka "Progresīvie" ir pārliecināti, ka Lāce ir piemērota kultūras ministra amatam, pēdējo deviņu mēnešu laikā viņa esot iedziļinājusies "visā nozares specifikā un darbībā". Pēc Šuvejeva vārdiem, izvirzītā kandidāte lieliski spēs pārstāvēt "Progresīvo" vērtības arī turpmāk.

Līdzšinējā kultūras ministre Logina nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beidza pildīt pirmdien.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Logina sāka pildīt kultūras ministres pienākumus 2023.gada 15.septembrī. Neilgi pēc tam viņas komandai pievienojās Lāce, kļūstot par KM parlamentāro sekretāri.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu