Kadirovs seksuāli izmantojis vairākas nepilngadīgas meitenes, atklāj izmeklēšana (4)

Apollo.lv
Foto: AP/Scanpix

Krievijas neatkarīgais pētnieciskais izdevums "Projekt" ziņo, ka Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs vairākkārtīgi stājies intīmās attiecībās ar jaunietēm, kas daudz jaunākas par viņu. Dažas no viņām pat nebija sasniegušas pilngadības vecumu, vēsta Lietuvas izdevums "15min.lt".

Izmeklētāji atklājuši, ka 2006. gadā Kadirova konkubīne bija tolaik 14 gadus vecā Fatima Čazujeva, kura vēlāk pasaulē laida vairākus bērnus, tostarp vienu 15 gadu vecumā.

Kadirova dēla Adama māte ir vēl viena Kadirova vecākā konkubīne Zamira Jabrailova. 2008. gadā dzemdību laikā viņai bija tikai 16 gadu. 

"Projekt" identificējuši vairākas citas Kadirova konkubīnes. Gandrīz visām no viņām pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas bijušas intīmas attiecības ar Čečenijas vadoni.

"Kadirovam patīk jaunas meitenes vai pēdējo klašu skolnieces," izdevumam teicis kāds Kadirova līdzgaitnieks. "Viņam ir asistents, kurš glabā vairāku jaunu čečenu meiteņu kontaktus. To ir desmitiem, varbūt pat simtiem."

Vēl viens avots izdevumam norāda, ka tad, kad Kadirovs kļuva par Čečenijas vadītāju, viņa padotie meitenes ķēruši no ielām un veduši tieši pie viņa. Daudzas no šīm jaunietēm joprojām dzīvo ar aizspriedumiem, ko nes bijušās konkubīnes statuss.

Kadirovs lielākoties par savām konkubīnēm rūpējas finansiāli un sniedz viņām iespējas kāpt pa karjeras kāpnēm – viņas saņem nekustamos īpašumus un tiek pie amatiem Čečenijas varasiestādēs. 

"Projekt" jau 2021. gadā atklāja, ka Kadirovs piekopj poligāmas attiecības. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu