Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Nevēlējos pat pieņemt, ka tā ir patiesība." Porziņģis pastāsta par savu savainojumu

Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Pirmdien, 17. jūnijā, Kristaps Porziņģis palīdzēja Bostonas "Celtics" triumfēt Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA), kļūstot par pirmo čempionu no Latvijas līgas vēsturē.

NBA fināla piektajā spēlē "Celtics" pieveica "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 106:88, sērijā uzvarot 4–1. Neskatoties uz savainojumu, Porziņģis devās laukumā un aizvadīja 16 minūtes. Viņš izcēlās ar pieciem punktiem.

NBA finālsērijas otrajā spēlē Porziņģis satraumēja kreisās kājas stilba kaula aizmugurējo saiti un izlaida divus sekojošos mačus. Viņš atzina, ka tas bija emocionāls mirklis: "Tikt savainotam bija sāpīgi. Es nevēlējos pat pieņemt, ka tā ir patiesība. Domāju, ka nevarēja būt, ka tas tiešām notika."

Vērts atgādināt, ka Porziņģis izlaida lielu daļu NBA izslēgšanas spēļu labās kājas ikra muskuļa savainojuma dēļ – nesaistīti ar latvieša šī brīža traumu.

"Mana kāja Dalasā uzpampa ar katru soli. Pēc ceturtās spēles es pastāvīgi domāju par to, kā sagatavot savu ķermeni nākamajam mačam. Šodien izdomāju, ka darīšu visu, ko varu, lai tiktu laukumā," Porziņģis deva ieskatu par savainojumu NBA finālsērijā.

"Tiklīdz ierados, vēlējos iegūt čempiontitulu šai komandai, šiem faniem," Porziņģis sacīja. "Vēlējos atdot visu, kas man ir. Man ir liels prieks būt daļai no "Celtics". Man ir milzu pateicība Bostonas faniem, atmosfēra šodien bija fantastiska. Ir lieliska sajūta būt čempionam."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu