Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Porziņģa pirmie vārdi pēc NBA čempiontitula izcīnīšanas (1)

Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pirmdien, 17. jūnijā, Bostonas "Celtics" triumfēja Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA). Kristaps Porziņģis kļuva par pirmo Latvijas čempionu līgas vēsturē.

NBA fināla piektajā spēlē "Celtics" pieveica "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 106:88, uzvarot 4–1 sērijā. Neskatoties uz savainojumu, Porziņģis devās laukumā un aizvadīja 16 minūtes. Viņš izcēlās ar pieciem punktiem.

Pēc spēles līdzjutēju priekšā Porziņģim tika jautāts, kāpēc viņam bija tik svarīgi doties laukumā. Latvietis sacīja: "Kā es varēju izlaist šo spēli mūsu arēnā? Mēs esam čempioni!"

"Ieguldījām daudz pūļu, lai es varētu atgriezties laukumā. Uzvara šodien bija to kulminācija," Porziņģis teica pēc spēles. "Mana kāja nejūtas izcili, bet es atdevu visu, ko varēju, komandai, un nu mēs esam pasaules čempioni. Mūsu komanda ir pārpildīta lielisku spēlētāju, tāpēc varam uzvarēt arī, ja kāds iztrūkst."

Kopā "play–off" posmā Porziņģis vidēji mačā guvis 12,3 punktus, 4,4 atlēkušās bumbas, kā arī izcēlies ar 1,6 bloķētiem metieniem. Savukārt "Celtics" zaudēja tikai trīsreiz visu izslēgšanas spēļu laikā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu