Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

NOSKATIES Bostonas arēna "uzsprāgst", kad Porziņģis iznāk laukumā

Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien, 17. jūnijā, Kristaps Porziņģis kļuva par Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempionu. Izlaidis divas spēles, latvietis devās laukumā piektā mača pirmajā ceturtdaļā. Līdzjutēji Porziņģi sagaidīja ar milzu ovācijām.

Latvijas basketbolists uzreiz neizgāja laukumā pirmsspēles sagatavošanās procesā. Saviem "Celtics" komandas biedriem Porziņģis pievienojās nedaudz vēlāk. Līdzjutēju sajūsma, redzot latvieti, ir neaprakstāma.

Tāpat kā NBA finālsērijas pirmās divas spēles, arī piekto maču pret Dalasas "Mavericks" Porziņģis sāka no rezervistu soliņa. Viņš izgāja laukumā pirmajā ceturtdaļā, pamatīgu ovāciju sagaidīts.

NBA fināla piektajā spēlē Porziņģis aizvadīja 16 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus. "Celtics" svinēja uzvaru ar rezultātu 106:88, uzvarot sērijā 4–1. Tas ir Bostonas kluba pirmais čempiontituls kopš 2008. gada. 

Kopā "play–off" posmā Porziņģis vidēji mačā guvis 12,3 punktus, 4,4 atlēkušās bumbas, kā arī izcēlies ar 1,6 bloķētiem metieniem. Savukārt "Celtics" zaudēja tikai trīsreiz visu izslēgšanas spēļu laikā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu