Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Latvieši izcīna sudrabu Baltijas kausā ložu šaušanā

Foto: Latvijas Šaušanas federācija/"Facebook"

Latvijas komanda aizvadītās nedēļas nogalē Lietuvā izcīnīja otro vietu Baltijas kausā ložu šaušanā, informēja Latvijas Šaušanas federācija (LŠF).

Rokišķos notikušajās acensībās piedalījās 135 dalībnieki no trim Baltijas valstīm - Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Labākie šāvēji sacentās gan pistoļu, gan šauteņu vingrinājumos pieaugušo un junioru konkurencē.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli (60 šāvieni 10 metru distancē) vīriešu konkurencē uzvarēja Lauris Strautmanis (Tukums), bet sieviešu konkurencē labākā bija Agate Rašmane (Dobele), kamēr Laura Vdobčenko (Dobele) ierindojās trešajā vietā. Junioriem uzvaras Kristiānai Agulei (Dobele) un Kārlim Bleidelim (Dobele), savukārt Elvim Pavlovskim (Daugavpils) trešā vieta.

Jaukto pāru sacensībā šaušanā ar pneimatisko pistoli uzvara Agatei Rašmanei un Ernestam Erbam, bet otrā vieta Laurai Vdobčenko un Rihardam Zorgem. Junioru konkurencē labākie bija Kristiāna Agule un Kārlis Bleidelis, trešie Alise Dvarišķe un Elvis Pavlovskis.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamo mērķi) sieviešu konkurencē uzvarēja Rašmane, bet trešo vietu izcīnīja Rūta Leila Spriņģe (Tukums). Juniorēm zelts Kristiānai Agulei (Dobele), bet sudraba medaļa Alisei Dvarišķei (Tukums). Junioriem labākais Daniels Vilciņš (Dobele), kamēŗ Kārlim Bleidelim (Dobele) otrā vieta.

Ātršaušanā ar mazkalibra pistoli pa mērķi ar melno apli vīriešu konkurencē uzvara Ernestam Erbam (Dobele), bet otrāvieta Rihardam Zorgem (NBS/Dobele). Daniels Vilciņš (Dobele) bija labākais šajā vingrinājumā junioru konkurencē.

Šaušanā ar brīvas izvēles pistoli 50 metru distancē sudraba medaļa Ernestam Erbam (Dobele). Junioru konkurencē uzvara Danielam Vilciņam (Dobele).

Šaušanā ar pneimatisko šauteni sieviešu konkurencē Sabīnei Ķeķei (Aizpute) otrā vieta, tikmēr otrais junioru konkurencē bija Miķelis Ercmanis (Tukums).

Jaukto pāru sacensībā šaušanā ar pneimatisko šauteni junioru konkurencē otrā vieta Anetei Tukišai pārī ar Miķeli Ercmani.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni (20 šāvieni no šaušanas stāvokļa “no ceļa”, guļus un stāvus) junioru konkurencē Rolandam Liepiņam (Aizpute) bronza. bet Anetei Tukišai (Dobele) otrā vieta starp juniorēm.

Raivis Balodis (Aizpute) trešais šaušanā ar mazkalibra šauteni no stāvokļa “guļus”, Karīnai Krilovai (Krāslava) sudrabs, bet Sindijai Čīmai (Aizpute) bronza sieviešu konkurencē. Junioru konkurencē aizputniekam Jānim Lasmanim zelta medaļa, bet Mārtiņam Bergmanim (Dobele) bronza.

Komandu kopvērtējumā uzvarētāji un ceļojošo kausu ieguva Lietuvas sportisti. Latvijas komanda ierindojās otrajā vietā, bet Igaunijas – trešajā vietā.

Baltijas kauss ložu šaušanā notiek katru gadu un rotācijas kārtībā to organizē katra no Baltijas valstīm – Igaunija, Latvija, Lietuva. Pērn Baltijas kauss norisinājās Igaunijā, Elvā.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu