Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO UN VIDEO Praida gājiens aizvadīts ar retiem protestētājiem un bez starpgadījumiem

Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA/Ekrānuzņēmums no video

Rīgā bez starpgadījumiem noslēdzies "Baltic Pride 2024" gājiens "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi", novēroja aģentūra LETA.

Lai gan uz pasākumu bija ieradušies daži protestētāji, to skaits bija neliels un viņi neiesaistījās strīdos vai konfliktos ar gājiena dalībniekiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijā, laikā posmā no plkst.10 līdz 15 nav reģistrēts neviens sabiedriskās kārtības pārkāpums.

Pēc policijas aplēsēm "Baltic Pride 2024" gājienā piedalījās aptuveni 7000 dalībnieku.

Likumsargi pasākuma laikā nodrošināja sabiedrisko kārtību un drošību cilvēku pulcēšanās vietās, kā arī nodrošināja, lai cilvēki ar pretējiem uzskatiem neiesaistītos konfliktos ar fiziska spēka pielietošanu un nepieciešamības gadījumā regulēja cilvēku un transportlīdzekļu plūsmas.

Valsts policija kopā ar sadarbības partneriem turpinās uzraudzīt sabiedrisko kārtību un drošību pasākuma norises vietās.

VIDEO: "Baltic Pride 2024" gājiens "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi"

Kā ziņots, šodien Rīgā notiek praida kulminācijas pasākums - gājiens par vienlīdzību "Until we are all equal" ("Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi"), aģentūru LETA informēja Latvijas cilvēktiesību aktīvists un LGBTQI tiesību aizstāvis Kaspars Zālītis.

Pasākumu rīko LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka".

"Baltic Pride 2024" ir ikgadējs pasākums ar mērķi veicināt un aizstāvēt LGBTQ+ kopienas tiesības Baltijas reģionā. Katru gadu tas pulcē tūkstošiem dalībnieku no dažādām valstīm, lai svinētu daudzveidību, vienlīdzību un mīlestību. Praida pasākumi Rīgā notiek vairāk nekā nedēļu.

FOTO: "Baltic Pride 2024" gājiens "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi"

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu