Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Nesaskaņota, bet ļoti svarīga rīcība." Deputāts Kļaviņš komentē lēmumu pie Rīgas domes izkārt praida karogu

Foto: Ekrānuzņēmums no video/Igors Kļaviņš/X

"Es to darīju rīkojoties pēc savas pārliecības. Šī ir ar domes priekšsēdētāju nesaskaņota, bet ļoti svarīga un simboliska rīcība," lēmumu pie Rīgas domes izkārt praida karogu "Baltic Pride 2024" kulminācijas brīdī komentē Rīgas domes deputāts Igors Kļaviņš ("Progresīvie").

"Neskatoties uz Rīgas domes priekšsēdētāja viedokli, Rīgai ir jābūt eiropeiskai, iekļaujošai, drošai pilsētai.

Citās Eiropas pilsētās nav nekādu problēmu to parādīt ar karogu pie pilsētu domēm. Arī Rīgai pagājušogad nebija problēmu Mārtiņa Staķa vadībā.

Esmu gandarīts, ka varavīksnes karogu skaits pie Rīgas domes šogad ir dubultojies salīdzinot ar pagājušo gadu un domāju, ka šo tradīciju būtu jāturpina arī turpmāk.

Galu galā tas ir gan par to, ka Rīgā ir gaidīti gan LGBTK+ cilvēki, gan, ka Rīga ir daļa no Eiropas, iestājas par cilvēktiesībām, pret vardarbību un pret diskrimināciju. Tas palīdz gan mūsu cilvēkiem justies droši, gan uzrunāt tūristus, gan investorus," tā Kļaviņš.

Praida karogs šodien izkarināts arī pie Satiksmes ministrijas.

VIDEO: Atskats no "Riga Pride 2023" 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka, lai gan iepriekš vēstīts par Rīgas domes priekšsēdētāja Jura Pūces lēmumu šī gada "Baltic Pride 2024" svinībās praida karogu pie domes ēkas neizkārt, 15. jūnijā galvaspilsētas rātsnama plīvo varavīksnes karogs, frakcijas "Progresīvie" biedri vēsta sociālajos tīklos.

"Sveiciens visiem Praida svētkos no Rīgas domes Progresīvajiem!"

Tā vietnē "X" (iepriekš – "Twitter") raksta Rīgas domes deputāts Igors Kļaviņš.

Arī Rīgas domes deputāte Zane Pūpola pievienojas sveicieniem! 

VIDEO: "Baltic Pride" Rīgā 2018. gadā

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu