Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

FOTO Tatru kalnos notikuši vairāki traģiski incidenti. Glābēji nevarējuši izmantot helikopteru

Foto: TOPR/Facebook

Divi tūristi gājuši bojā pēc kritiena Tatru kalnos. 13. jūnijā kāds vīrietis nokrita no aizsalušas kalnu pārejas. Diemžēl viņš neizdzīvoja. Dažas dienas iepriekš letāls nelaimes gadījums notika Mały Kozie Wierch apvidū, vēsta Polijas medijs "Fakt".

Ceturtdien ap plkst. 15.40 Tatros risinājās traģiski notikumi. Bija miglains un mākoņains laiks, kad no aizsalušās kalnu pārejas nokrita cilvēks. Neraugoties uz TOPR glābēju ātro reakciju, viņa dzīvību glābt neizdevās.

Nelabvēlīgie laika apstākļi, bieza migla un lietusgāzes glābējiem neļāva izmantot helikopteru. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka tūrists ir miris.

Tajā pašā dienā blakus esošajā Zawratowy Żleb notika vēl viens nopietns negadījums. Kāda sieviete nokrita, gūstot nopietnus sasitumus. Viņa tika nogādāta slimnīcā. Sieviete un viņas draudzene tika izglābtas.

Abās glābšanas operācijās, kas noslēdzās pusnaktī, piedalījās 18 glābēji. Šie nav pirmie traģiskie negadījumi šajā reģionā. Pagājušajā nedēļā arī Orla Perć kalnā netālu no Mały Kozie Wierch notika letāls negadījums.

TOPR glābēji lēš, ka negadījumi notika, paslīdot uz sasalušā sniega.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu