Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Ukrainā par spiegošanu Krievijas labā apsūdzēta reģionālā amatpersona

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ukrainas Hmeļnickas apgabalā aizturēta amatpersona, kas tiek turēta aizdomās par slepenas militāras informācijas nodošanu Krievijas drošības dienestiem.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma 2022.gada februārī prokurori Ukrainā ierosinājuši tūkstošiem krimināllietu par sadarbību ar Krievijas spēkiem.

Ukrainas Drošības dienests norādīja, ka amatpersona strādāja reģionālajā pilsētas domē un nodeva Maskavai informāciju par karaspēka izvietošanu.

Krievija "plānoja izmantot šo informāciju, lai sagatavotu raķešu triecienus, kā arī, iespējamas, sabotāžas un teroristu uzbrukumus", paziņoja dienests. Aizturētajam draud mūža ieslodzījums, ja viņš tiks atzīts par vainīgu valsts nodevībā.

Ukrainas Drošības dienests norādīja, ka Krievijas drošības dienesti pirmo reizi pie aizdomās turamā vērsās, kad viņš deviņdesmitajos gados studēja Maskavā. Viņš sazinājās ar Krievijas aģentiem, izmantojot tiešsaistes ziņojumapmaiņas pakalpojumus.

ANO pagājušajā gadā paziņoja, ka kopš kara sākuma Ukraina ir ierosinājusi vairāk nekā 6600 krimināllietu "pret personām par kolaborāciju un citiem ar konfliktu saistītiem noziegumiem".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu