Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Gardēži kaimiņos! Četriem Lietuvas restorāniem piešķirtas "Michelin" zvaigznes

Foto: michelinguide/Instagram

Četri Lietuvas restorāni saņēmuši vienu "Michelin" zvaigzni, paziņoja pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide", ceturtdienas vakarā pirmo reizi prezentējot ceļvedi par Lietuvu.

Vienu "Michelin" zvaigzni, kas tiek piešķirta restorāniem ar "ļoti kvalitatīvu virtuvi, kuru ir vērts apmeklēt", saņēma "Demo", "Džiaugsmas", "Nineteen18" un "Pas Mus Restoranas". Visi četri restorāni atrodas Viļņā.

Jaunā šefpavāra balvu saņēma restorāna "Demo" šefpavārs Tads Eidukevičs.

"Michelin" atzinību "Bib Gourmand" kategorijā par augstas kvalitātes ēdiena par saprātīgu cenu piedāvājumu saņēma "Gaspar's", "14 Horses", "Le Travi" un "Numan".

Tikmēr "Michelin" Zaļo zvaigzni par ilgtspējīgu darbību saņēma restorāns "Red Brick".

Kopumā pirmajā "Michelin Guide" par Lietuvu iekļauti 34 restorāni.

Lietuvas Ekonomikas un inovāciju ministrija iepriekš paziņoja, ka iekļūšana "Michlin Guide" izmaksājusi vairāk nekā 1,5 miljoni eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Trīs gadu līgums paredz, ka "Michelin" inspektori Lietuvu apmeklēs regulāri un var paaugstināt reitingu restorāniem vai iekļaut jaunus restorānus. Daļa šim mērķim piešķirto līdzekļu tiks izmantoti valsts reklamēšanai.

Lietuva ir pēdējā no Baltijas valstīm, kuras ceļvedi sagatavo "Michelin Guide".

Pērn novembrī "Michelin Guide" iekļauti 22 Latvijas restorāni, savukārt "Michelin" kvalitātes zvaigzne piešķirta Rīgas restorānam "Max Cekot Kitchen".

Maijā publicētajā trešajā ceļvedī par Igauniju Tallinas restorāns "180° by Matthias Diether" saglabājis pērn iegūtās divas "Michelin" zvaigznes, un restorāns Tallinas restorāns "NOA Chef's Hall" saglabājis vienas zvaigznes statusu. Trešajā "Michelin Guide" par Igauniju tika iekļauti 35 restorāni.

"Michelin Guide" ir starptautiski pazīstams un prestižs restorānu reitings, kurā tie tiek novērtēti pēc dažādiem kritērijiem un tiem tiek piešķirtas "Michelin" zvaigznes.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu