Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

16 gados dodas uz Eiropas čempionātu – starp spēlēm pildīs skolas mājasdarbus

Spānijas izlases spēlētājs gatavs apvienot skolu ar futbolu.
Spānijas izlases spēlētājs gatavs apvienot skolu ar futbolu. Foto: Lamine Jamals/"Facebook"

Spānijas futbola izlase uz 2024. gada Eiropas čempionātu izsaukusi arī 16 gadus veco fenomenu Lamine Jamalu. Lai arī viņam tiek prognozēta spilgta profesionālā sportista karjera, spānis nav aizmirsis par savām mācībām.

Jamals šobrīd mācās desmitajā klasē, kas ir pēdējā Spānijas obligātās izglītības sistēmā. Mācības jau noslēgsies 21. jūnijā, kad valstsvienība būs nospēlējusi divas spēles Eiropas futbola čempionātā.

Sarunā ar spāņu mediju "Diario AS" Jamals atklāja, ka turpinās pildīt skolā uzdotos uzdevumus: "Esmu paņēmis līdzi savus mājasdarbus. Mācos attālināti un pagaidām sokas labi. Cerams, ka skolotājs nepaliks dusmīgs uz mani."

Jamalam ir iespēja kļūt par jaunāko spēlētāju Eiropas čempionāta vēsturē. Gados jaunais futbolists atklāja, ka tas ir bijis viņa sapnis spēlēt šajā turnīrā. Viņš gan noliedza, ka izjūt nervozitāti: "Es nāku no "Barcelona" – komanda, kas izjūt vislielāko spiedienu no faniem. Es to izbaudu."

2023./24. gada sezonā Jamals aizvadīja 37 spēles spāņu komandas "Barcelona" sastāvā. Viņš iesita sešus vārtus, kā arī izdarīja astoņas rezultatīvās piespēles. Jamals jau ir pamanījies debitēt arī Spānijas nacionālajā izlasē. Viņš ir aizvadījis septiņas spēles, guvis divus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlējis.

Jamala rekordi:

  • Jaunākais pamatsastāva spēlētājs Spānijas augstākās līgas vēsturē
  • Jaunākais vārtu guvējs Spānijas augstākās līgas vēsturē
  • Jaunākais pamatsastāva spēlētājs UEFA Čempionu līgas vēsturē
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu