Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Rīgas daudzdzīvokļu namam renovācijas laikā firma izņem logus (1)

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Rīgā kādā daudzdzīvokļu pamatīgi aizkavējusies renovācija. Nama iedzīvotāji uztraucas ka, nokavējot jau iepriekš pārlikto darbu pabeigšanas termiņu, var zaudēt ALTUM atbalstu, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Brīvības gatves 313 nama iedzīvotāji raidījumā stāsta, ka pirms vairākiem gadiem uzsāka šīs mājas renovāciju, kas jau sen bija jāpabeidz. ALTUM atbalstītajai mājas renovācijai sākotnēji konkursa kārtībā tika izraudzīts ģenerālbūvnieks "Trigone būve", kas, savukārt, objektā sadarbojās ar apakšuzņēmumiem. Darbi notika gausi, periodiski būvlaukumā nekas netika darīts, sacīja iedzīvotāji. Saprotot, ka termiņi tiek kavēti, ar "Trigone būve" tika lauzts līgums. Pēc ilgstošas pauzes šogad tika izraudzīts cits ģenerālbūvnieks, kas darbus pagaidām veic raiti, iebildumu nav, raidījumam teica mājas iedzīvotāji.

Iedzīvotāji jau tā uztraucās par ALTUM atbalsta zaudēšanu, taču nesen noticis kaut kas krietni negaidītāks. Runa ir par firmu, kas pirms diviem gadiem izgatavoja un uzstādīja logus.

Šopavasar jau divas reizes tā ieradusies, izņēmusi un savākusi daļu logu. Uzskatot, ka tas ir vandālisma akts, abas reizes iedzīvotāji sauca palīgā Valsts policiju. Tomēr likumsargi neapturēja demontētājus, kopā ar iedzīvotājiem noraudzījās, kā tiek izņemta un savākta daļa logu.

Raidījumam "Aldens Holding" ofisā logu firmas priekšnieks informēja, ka nav saņēmis samaksu par logiem – 50 tūkstošus eiro, tāpēc nolēma rīkoties – izņemt daļu logu no koplietošanas telpām.

Stāsta turpinājums "Bez tabu" sižetā:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu