Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Daiļslidotāja Medvedeva: Citur piekrīt, ka krievu diskvalifikācija bija negodīga, bet nedrīkst to teikt

Jevgeņija Medvedeva 2019. gadā.
Jevgeņija Medvedeva 2019. gadā. Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā okupantu valsts daiļslidotāji netika pielaisti starptautiskajiem turnīriem. Divkārtējā olimpiskā vicečempione Jevgeņija Medvedeva neuzskata, ka diskvalifikācija bija godīga.

2022. gada martā Starptautiskā Slidošanas savienība aizliedza Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties tās rīkotās sacensībās kara Ukrainā dēļ.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja 2023. gada decembrī izlēma iet citu ceļu un agresorvalstu sportistiem atļāva piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs. Viņiem tas būs jādara kā neitrāliem atlētiem.

Sarunā ar "bolshoisport" Medvedeva izcēla, cik svarīgi krieviem ir atgriezties starptautiskos turnīros: "Man ir interesanti redzēt mūsu slidotājus atpakaļ uz pasaules skatuves. Krievijā tiek darīts viss, lai saglabātu skatītāju interesi. Tomēr, ja mēs neatgriezīsimies starptautiskos turnīros, mums būs gūti saglabāt daiļslidošanas popularitāti."

Kad Krievijas daiļslidotāji tika diskvalificēti no starptautiskiem turnīriem, Medvedeva iestājās pret lēmumu un mudināja okupantu valsts sportistus cīnīties pret to.

24 gadus vecā sportiste nav mainījusi savus uzskatus: "Es esmu runājusi ar vairākiem citu valstu daiļslidotājiem. Viņi saprot, ka Krievijas sportisti nav izdarījuši neko nepareizi, un uzskata, ka diskvalifikācija bija negodīga. Neviens to gan nedrīkst teikt politisku iemeslu dēļ."

2022. gadā Medvedeva noslēdza savu profesionālo karjeru muguras savainojumu dēļ. Viņa ir divkārtēja pasaules čempione daiļslidošanā. 2018. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Medvedeva izcīnīja divas sudraba medaļas, respektīvi, individuālajā un komandu sacensībā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Medvedeva savā sociālās vietnes "Instagram" lapā rakstīja: "Es ceru, ka šis viss beigsies pēc iespējas ātrāk, kā slikts sapnis."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu