Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Pāragri mūžībā aizgājušā motosportista Apiņa sieva emocionāli par vīra zaudējumu (1)

Foto: annele_ro/Instagram

Pagājušā sestdienā Pērnavā treniņbrauciena laikā gāja bojā Latvijas motosportists Juris Apinis. Par pēkšņo Jura aiziešanu emocionāli atklātā sarunā ar "Privāto Dzīvi" dalījusies viņa sieva Annele Apine.

"Atminos, ka liktenīgās sestdienas rītā mēs vēl sazvanījāmies. Viņš bija ļoti priecīgs un gatavs sacensībām. Tādās piedalījās jau vairāk nekā sešus gadus.

Konkrēti Pērnavas trasē viņš bija braucis jau vismaz kādas reizes 15," stāsta Annele, kas vīru uz sacensībām pavadījusi, nebaidīdamies par viņa drošību. 

Par to, ka ar vīru notikusi traģēdija, viņa uzzinājusi no īsziņas telefonā: "Tā bija sestdiena. Tobrīd biju Latvijā un vadīju mācības mūsu ģimenes auto moto skolā "MotoGuru". Kad teorijas mācību stunda bija beigusies, saņēmu ziņu no kāda paziņas. Pēc tam man piezvanīja Jura radiniece un skumji pavēstīja, ka viss esot ļoti, ļoti slikti... Es tikai uzdevu vienu jautājumu: "Vai viņš ir dzīvs?" Atbilde bija: "Diemžēl nē…"" – asarām acīs stāsta Annele.

"Tas notika vienā acumirklī. To, ka, atvainojos, ir sūdi, vienu milisekundi pirms negadījuma saprata arī pats Juris," pārliecināta Annele. Jura nāves oficiālais iemesls esot letāla sadursme. Nobraucot no trases, viņš neesot pamanījis zālē paslēpušos grāvi, no kura netālu atradies betona bluķis.

"Viņš brauca pilnīgā pārliecībā, ka tur ir vienkārši pļava, kurai izbraucot cauri varēs turpināt tālāk ceļu sveiks un vesels. Par to, ka zālē ir paslēpies grāvis, viņš neko nezināja. Esmu šajās dienās runājusi ar vairākiem motobraucējiem, kas pa šo trasi brauc daudzus gadus, – neviens nav zinājis, ka tur atrodas šāds grāvis," stāsta Annele.

Viņasprāt, iznākums būtu bijis cits, ja šo grāvi varētu kaut kā pamanīt, proti, ja par to trasē būtu brīdinājumi vai norādes. Motosacīkšu trases pārstāvji Jura nāvi novērtējuši kā "nelabvēlīgu apstākļu kombināciju".

Pēc tam, kad būs atkopusies no zaudējuma, mirušā motosportista sieva ir gatava cīnīties, lai trases drošības uzturētāji par notikušo uzņemtos atbildību.

Abu laulībā dzimusi arī meita Laura, kura savu trešo dzimšanas dienu sagaidīja jau bez tēta.

Portāls "Apollo.lv" izsaka visdziļāko līdzjūtību sportista ģimenei. 

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 11. jūnija numurā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu