Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Celtics" līderis pastāsta par netipisku veidu, kā treneris motivē spēlētājus

Džeisons Teitums un Džo Mazulla.
Džeisons Teitums un Džo Mazulla. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Bostonas "Celtics" līderis Džeisons Teitums pastāstījis par interesantu veidu, kā komandas galvenais treneris Džo Mazulla motivē spēlētājus.

12. jūnijā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" uzveica Dalasas "Mavericks" un spēra platu soli pretī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulam. Teitums bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, gūstot 31 punktu. Pēc panākuma viņš deva nelielu ieskatu galvenā trenera domāšanā.

"Treneris mēdz mums rādīt citu sporta veidu video. Viņš ir liels UFC fans, tāpēc rāda ainas arī no cīņām. Piemēram, kad kāds tiek sagrābts žņaugšanas paņēmienā. Cīkstonis ir tuvu tam, lai padotos, bet viņa sāncensis nedaudz atslābina satvērienu. Tas dod otram sportistam dzīvību. Mēs cenšamies to ieraudzīt arī basketbolā. Jo tuvāk esam uzvarai, jo tuvāk pretinieki ir izdzīvošanai. Tas ir kā atgādinājums – esot vadībā, mums jāturpina spēlēt pareizi."

14. jūnijā notiks NBA finālsērijas ceturtā spēle. Bostonas "Celtics" ir iespēja izcīnīt kluba pirmo titulu kopš 2008. gada. Trešajā spēlē komandai nepalīdzēja latvietis Porziņģis. Šobrīd nav skaidrības, vai viņš piedalīsies potenciāli izšķirošajā mačā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu