Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

24 gadus pēc poļu jaunieša mīklainās pazušanas uz viņa vecāku kapa atstāta zīmīte (2)

Foto: TVP3/"X"

​Pirms 24 gadiem Piekarpatu reģionā Polijā bez vēsts pazuda tolaik 16 gadus vecais zēns Mihals, kurš bija gājis uz diskotēku. Viņš mājās tonakt neatgriezās. Līdz pat šai dienai nav noskaidrots, kur zēns varētu būt. Taču nu uz zēna vecāku kapa atrasta noslēpumaina zīmīte, vēsta Polijas medijs "Fakt".

Mihala brālis Andžejs Mātes dienā apciemoja savu vecāku kapu. Zem sveces viņš pamanīja kaut ko neparastu - lapiņu, kas bija izplēsta no kāda blociņa un salocīta četrās daļās. Droši vien kāds to tur bija atstājis nesen, jo dažas dienas iepriekš, kad viņš apmeklēja kapsētu, tur nebija nevienas lapiņas.

Uz lapiņas ar zilu pildspalvu lieliem burtiem bija uzrakstīts "Mihals", bet blakus tam – svešs vārds, uzvārds un pilsētas nosaukums. Nekas cits. Noslēpumainā vēstule tika nodota policijai, kas jau gadu bezvēsts pazušanas gadījumu izmeklē kā slepkavību.

Mihala ģimene vairs netic, ka viņš ir pazudis. Viņi uzskata, ka ir notikusi slepkavība. Tikmēr mīklainā lapiņa raisa daudz jautājumu.

Policija identificēs, vai uz lapiņas ir pirkstu nospiedumi, lai noskaidrotu personu, kas atstājusi zīmīti. Tas arī varētu būt svarīgs pavediens izmeklēšanā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu