Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Gaidīju, ka zaudēsim pirmajā puslaikā." Mazulla atskatās uz "Celtics" uzvaru

Džo Mazulla.
Džo Mazulla. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Pēc NBA finālsērijas trešā mača "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla dalījies  pārdomās.

"Celtics" komanda bez latvieša Kristapa Porziņģa sastāvā viesos ar 106:99 pārspēja Dalasas "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0.

"Jāpieturas pie lietām, kuras darījām līdz šim. Bijām iedzinējos ar -13, es to gaidīju. Puslaikā zaudējām vienu punktu, to es arī gaidīju. Mēs esam tikpat viegli ievainojami kā pretinieki, un tieši ar tādu domāšanu arī jāspēlē," pēc mača teica treneris.

"Kamēr mēs šādi domāsim, un sapratīsim, ka esam piespiesti pie sienas, ir jācīnās. Tā ir domāšana, kas mums jāsaglabā," piebilda Mazulla.

Tāpat viņš uzteica vienu no "Celtics" līderiem Džeilenu Braunu, kurš pirmajās divās finālsērijas spēlēs guva vismaz 20 punktus, bet trešajā mačā izcēlās ar 30 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

"Viņš visu laiku vēlās kļūt labāks un nebaidās no savām vājajām pusēm laukumā. Viņš spēj izmantot katru situāciju, kas spēlē viņam tiek dota abos laukuma galos," teica Mazulla, atklājot, ka Brauns ik dienas trenējas ar vairākiem treneriem, lai pilnveidotu savas prasmes gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Nākamā spēle tiks aizvadīta 14.jūnijā Dalasā. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17.jūnijā Bostonā, 20.jūnijā Dalasā un 23.jūnijā Bostonā.

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu