Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Dānija atsauc vairākus Dienvidkorejas nūdeļu ēdienus, jo tie ir pārāk pikanti (1)

Foto: MokariyaHira/"X"

Dānija ir atsaukusi vairākus Dienvidkorejas uzņēmuma "Samyang" ražotus pikantus nūdeļu ēdienus, apgalvojot, ka tajos esošais kapsaicīna daudzums var saindēt patērētājus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiek atsaukti trīs "Samyang" produktu līnijas ēdieni: "Buldak 3x Spicy & Hot Chicken", "2x Spicy & Hot Chicken" un "Hot Chicken Stew".

Dānijas Veterinārā un pārtikas pārvalde atsauca minētos produktus un izsludināja brīdinājumu, aicinot patērētājus atteikties no šiem produktiem.

Taču ražotājs "Samyang" apgalvo, ka ar pārtikas produktu kvalitāti problēmu nav.

"Mēs saprotam, ka Dānijas Veterinārā un pārtikas pārvalde atsauca produktus nevis to kvalitātes problēmu dēļ, bet gan tāpēc, ka tie bija pārāk pikanti," teikts uzņēmuma paziņojumā BBC.

"Produkti tiek eksportēti visā pasaulē. Taču šī ir pirmā reize, kad tie tiek atsaukti iepriekš minētā iemesla dēļ."

Nav zināms, vai kādi konkrēti incidenti Dānijā bija pamudinājuši šīs valsts iestādes rīkoties.

Dānijas Veterinārā un pārtikas pārvalde paziņoja, ka tā ir novērtējusi, ka kapsaicīna līmenis vienā iepakojumā ir "tik augsts, ka tas rada akūtas saindēšanās risku patērētājam".

Paziņojums ir izraisījis karstas diskusijas tiešsaistē, kurās daudzus uzjautrināja pikantu ēdienu cienītāju reakcijas. Daudzi ironizē par dāņu zemo toleranci pret garšvielām.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu