Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Kliedzienu neuztvēra nopietni." Vācijā atrasts deviņus gadus vecas ukraiņu meitenes līķis (4)

Pazudušās Valērijas meklēšana.
Pazudušās Valērijas meklēšana. Foto: dpa/scanpix

11. jūnijā mežainā apvidū Vācijas pilsētā Dēbelnā tika atrasts līķis. Autopsijas laikā secināts, ka tas ir ukraiņu meitenes Valērijas līķis, kura jau kopš 3. jūnija bija izziņota meklēšanā, vēsta Vācijas medijs "Bild".

Deviņus gadus vecā meitene pēdējo reizi tika redzēta pagājušās nedēļas pirmdienā ceļā uz skolu Dēbelnā, bet viņa tur nenonāca. Skola par meitenes neierašanos neziņoja vecākiem, tādēļ viņas māte ar likumsargiem sazinājās tikai vēlā pēcpusdienā, kad meitene neatgriezās mājās.

Aptuveni 400 policistu un desmitiem brīvprātīgo meiteni meklēja astoņas dienas. Viņas līķis tika atrasts 11. jūnija pēcpusdienā četrus kilometrus no vecāku mājām mežainā apvidū tālu prom no pastaigu takām. Līķim bijis grūti piekļūt.

Valērija kopā ar māti pārvācās no Ukrainas uz Vāciju 2022. gadā. Viņas vecāki ir šķīrušies. Meitenes tēvs ir karavīrs, kurš karo frontē Ukrainas austrumos.

"Valērija ir kļuvusi par nozieguma upuri," 12. jūnijā preses konferencē sacīja policijas priekšnieks Karstens Kempfs.

"Mēs izmeklējam slepkavību."

Pēc izmeklētāju teiktā, noziegums tika pastrādāts tieši mežainajā vietā, kur atrastas meitenes mirstīgās atliekas. Valērija tika nogalināta tikai četrus kilometrus no savām mājām, tomēr precīzs nāves laiks joprojām nav noskaidrots.

"Saskaņā ar izmeklēšanu un autopsijas rezultātiem nav pierādījumu, ka meitene būtu kļuvusi par seksuāla rakstura nozieguma upuri," sacīja Hemnicas prokurore Ingrīda Burgārte.

Valērijas meklēšanas laikā tika izjautāti vairāki simti pilsoņu un pārbaudīti visi dzimumnoziedznieki, saistībā ar kuriem pastāvēja bažas par atkārtota nozieguma pastrādāšanu.

"Mēs nebeidzām cerēt, ka Valēriju atradīsim dzīvu," sacīja policijas priekšnieks Mendijs Kiršners.

Aizdomās turamo un aresta orderu šobrīd vēl nav. "Mūsu izmeklēšana pašlaik ir vērsta uz ģimenei pietuvināto cilvēku loku," sacīja vecākais prokurors.

Preses konferencē policijas priekšnieks arī atzina, ka kāda sieviete jau 5. jūnijā ziņojusi policijai, ka dzirdējusi kliedzienu divas dienas pēc bērna pazušanas un tikai divus kilometrus no vietas, kur tika atrasts Valērijas līķis.

Bet kāpēc pagāja nedēļa, līdz bērnu izdevās atrast? Policija saņēmusi pārmetumus, ka ziņojums par šo kliedzienu netika uztverts nopietni.

"Mēs nevarējām sašaurināt meklēšanas apgabalu, pamatojoties uz šo ziņojumu. Mums vajadzīga neapgāžama, konkrēta informācija, lai to sašaurinātu," sacīja policijas priekšnieks Mendijs Kiršners.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu