Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Izmantoja karu savā labā." Ukrainas klubs plāno tiesāties ar bagātu Anglijas futbola komandu

Serhijs Palkins.
Serhijs Palkins. Foto: Doņeckas "Shakhtar"

Ukrainas futbola kluba Doneckas ''Shakhtar'' prezidents Serhijs Palkins apsūdzējis Anglijas Premjerlīgas vienību "Tottenham Hotspur" par kara Ukrainā izmantošanu savā labā, vēsta "Daily Telegraph".

Pēc Krievijas iebrukuma FIFA deva iespēju visiem ārzemju futbolistiem Ukrainā pārtraukt savu līgumu. Šo izdevību izmantoja Izraēlas izlases spēlētājs Manors Solomons, kurš tobrīd pārstāvēja "Shakhtar" vienību. 2022./23. gada sezonā viņš pievienojās Anglijas Premjerlīgas komandai "Fulham" uz īres nosacījumiem.

Savukārt 2023. gada vasarā Solomons parakstīja līgumu ar citu britu augstākās līgas klubu "Tottenham Hotspur" uz pieciem gadiem. Spēlētāja bijusī komanda "Shakhtar" nesaņēma naudas summu par viņa pāreju. Tas saniknoja kluba prezidentu Palkinu.

"Es nespēju noticēt, ka klubs ar tik lielu vēsturi kā "Tottenham" varētu šādi izrīkoties," Palkins sacīja "Daily Telegraph". "Tā nav pieņemams izturēties. "Tottenham" izmantoja karu savā labā. Varbūt, ja tas būtu mazs klubs, es saprastu. Ir savādi, ka viens no lielākajiem klubiem Eiropā par brīvu iegūst spēlētāju, kura vērtība ir 25 miljoni eiro. Mēs ieguldījām šos līdzekļus, lai palīdzētu Solomonam attīstīties kā futbolistam."  

Palkins pieminēja, ka "Shakhtar" nepieprasīja naudu par Solomonu. Klubs vēlējās 30 vai 40 procentus no spēlētāja nākamās izpirkuma summas. Turpretim "Tottenham" esot piedāvājusi desmit procentus. "Tā neuzvedas futbola ģimenes locekle, tā rīkojas zaglis uz ielas," pateica Palkins.

Ukrainas klubs vairs neveic nekādas sarunas ar "Tottenham". Palkins nav izslēdzis, ka tiesāsies ar Anglijas klubu.

Šobrīd "Shakhtar" jau ir iesaistīta tiesvedībā ar Francijas komandu "Lyon". Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainas futbola līgu pameta brazīlietis Mateuss Tete. Viņš īrē pievienojās "Lyon", bet gadu vēlāk pārgāja uz britu "Leicester City". Lai arī Tetem vēl arvien bija līgums ar "Shakhtar", tieši "Lyon" saņēma samaksu no angļu komandas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu