Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Eiropas Parlamentā ievēlēts populārs "jūtūberis" no Kipras

Foto: Reuters/ScanPix

Pie Eiropas Parlamenta deputāta mandāta ticis populārais platformas "YouTube" satura veidotājs Fidjass Panajiotu no Kipras. Viņš Kipru pārstāvēs kā nevienai partiju grupai nepiederošs kandidāts, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Viņš iepriekš sevi raksturojis kā "profesionālu kļūdu pieļāvēju". Panajiotu izpelnījies popularitāti ar vairākiem izlēcieniem – kādā video sērijā viņš nolēmis apskaut 100 slavenības, tostarp "X" īpašnieku Īlonu Masku un pavadīt nedēļu zārkā.

24 gadus vecā satura veidotāja kanālam ir vairāk nekā 2,6 miljoni abonentu. Par spīti tam, ka viņam nav nekādas politiskās pieredzes, viņš vēlēšanās saņēma 19,4% balsu, kļūstot par trešo populārāko kandidātu.

"Notikušais bija brīnums," sacīja Panajiotu. 

Izdevums "Politico" norāda, ka "jūtūberis" vēlēšanās nolēma kandidēt janvārī. Ģērbies sporta apavos, šortos, uzvalka žaketē un trīs kaklasaitēs, Panajiotu Kipras televīzijā atzina, ka nekad iepriekš nav balsojis un neko daudz nezina par politiku un Eiropas Savienību.

Taču viņam esot apnicis, ka Briselē valdot "nūģi". 

Panajiotu savu kandidatūru iesniedza aprīlī. Viņš atzina, ka viņa mērķis bija nevis tikt ievēlētam, bet gan mudināt jauniešus iesaistīties politikā. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu