Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Velsas princese atvainojas Īrijas gvardei par to, ka veselības dēļ nevar piedalīties svarīgā pasākumā

Foto: SIPA

Velsas princese uzrakstījusi atvainošanās vēstuli, izsakot dziļu nožēlu par to, ka aizvadītajā nedēļas nogalē veselības stāvokļa dēļ viņa nevarēja apmeklēt tradicionālo "Trooping the Colour" pasākuma mēģinājumu.

Svinīgajā militārajā pasākumā Keitai būtu bijis jāsaņem sveiciens kā Īrijas gvardes goda pulkvedei, diemžēl veselības stāvokļa dēļ viņa nevar tajā piedalīties.

Atvainošanās vēstulē viņa rakstīja: "Vēlējos uzrakstīt un pateikt, cik ļoti esmu lepna par mūsu pulku. Es novērtēju ikvienu, kas šogad veltījis daudzas stundas treniņiem un tam, lai pulka formastērpi būtu tik nevainojami.

Būt jūsu pulkvedim joprojām ir liels pagodinājums, un man ir ļoti žēl, ka nevaru pieņemt klātienē jūsu sveicienus. Atvainojos visam pulkam. Ceru, ka pavisam drīz atkal varēšu jūs visus pārstāvēt."

Pasākumā viņas vēstule tika nolasīta klātesošajiem. 

Gvarde vēstuli publiskoja vietnē "X", sūtot laba vēlējumus un cerot uz Velsas princeses drīzu atveseļošanos.

Svinīgā ceremonija "Trooping the Color" norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, 15. jūnijā. Bakingemas pils paziņojusi, ka karalis Čārlzs 15. jūnijā ceremonijā piedalīsies, taču nesēdīsies zirga mugurā kā parasts – tā vietā viņš brauks karietē kopā ar karalieni Kamillu.

Ārzemju prese raksta, ka Keitas vietā Īrijas zemessargiem godu izrādīs princis Viljams, princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss.

Jau vēstīts, ka šī gada martā Keita atklāja, ka viņai arī ir vēzis un tiek veikta ķīmijterapija.

Joprojām nav skaidrs, kad Keita atgriezīsies pie karaliskās ģimenes pienākumu pildīšanas.

Kā zināms, Lielbritānijas karalis Čārlzs III apmēram mēnesi jau pilda karaliskos pienākumus pēc teju trīs mēnešu pārtraukuma, kad pamatā fokusējās uz vēža ārstniecības kursu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu