Ar mājokli saistītām precēm un pakalpojumiem vidējais cenu līmenis mēneša laikā samazinājās par 1,4%. Būtiskākais cenu kritums grupā mēneša laikā bija dabasgāzei (-16,2%). Lētāka bija siltumenerģija (-2,1%), cietais kurināmais (-1,8%). Savukārt cenas pieauga mājokļa apsaimniekošanas pakalpojumiem (+1,5%) un elektroenerģijai (+0,3%).
Mājokļa iekārtas grupā cenas mēneša laikā pieauga vidēji par 2,3%. Noslēdzoties akcijām, dārgāki bija mājokļa tīrīšanas un kopšanas līdzekļi. Cenas kāpa arī mājokļa mēbelēm.
Restorānu un viesnīcu pakalpojumiem vidējais cenu līmenis mēneša laikā pieauga par 1,8%. Mēneša laikā cenas pieauga viesnīcu pakalpojumiem (+13,6%) un ēdināšanas pakalpojumiem (+0,4%).
Dažādu preču un pakalpojumu grupā cenas mēneša laikā palielinājās par 4,1%. Galvenokārt noslēdzoties akcijām, dārgākas bija personīgās higiēnas preces un skaistumkopšanas līdzekļi, neelektriskas ierīces personīgai aprūpei.
Pārējās patēriņa grupās nozīmīgākais cenu kāpums mēneša laikā bija apģērbiem, pasažieru aviopārvadājumiem, personisko transportlīdzekļu apkopei un remontam, ziediem, farmaceitiskajiem produktiem. Savukārt cenas samazinājās degvielai (-1,1%), kompleksajiem atpūtas pakalpojumiem.
Savukārt lielākā ietekme uz vidējā patēriņa cenu līmeņa izmaiņām 2024.gada maijā, salīdzinot ar 2023.gada maiju, bija ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem (+0,7 procentpunkti), alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem (+0,5 procentpunkti), veselības aprūpei (+0,4 procentpunkti), kā arī ar mājokli saistītām precēm un pakalpojumiem (-2,5 procentpunkti).
Pārtikas un bezalkoholisko dzērienu grupā cenas gada laikā palielinājās par 0,8%. Būtiskākā ietekme uz vidējā cenu līmeņa pieaugumu grupā bija kartupeļiem (+23,5%), olīveļļai (+34,2%), konditorejas izstrādājumiem (+5,5%) un saldumiem (+21,1%). Dārgākas bija augļu un dārzeņu sulas (+11,3%), kā arī šokolāde (+5,9%). Cena pieauga konservētām vai pārstrādātām zivīm un jūras velšu izstrādājumiem (+6,2%), atspirdzinošajiem dzērieniem (+7,9%), žāvētiem, citādi konservētiem vai apstrādātiem dārzeņiem (+9%), gaļas izstrādājumiem (+3,4%), svaigiem augļiem (+1,2%) un svaigām vai atdzesētām zivīm (+7,1%).