Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Žanuels bija atvērts, tiešs un komunikabls." "Valmiera FC" atceras mirušo futbolistu Skopenko

Žanuels Skopenko (pa vidu) "Valmiera FC" komandā 2020. gadā.
Žanuels Skopenko (pa vidu) "Valmiera FC" komandā 2020. gadā. Foto: Žanuels Skopenko/"Facebook"

6. jūnijā tika paziņots, ka 24 gadus vecais futbolists Žanuels Skopenko nomiris. Sarunā ar Apollo.lv spēlētāja bijušās komandas "Valmiera FC" pārstāvji sacīja, ka viņš bija ārkārtīgi pamanāms – gan uz laukuma, gan ārpus.

Futbolists karjeras laikā spēlējis Rēzeknes FA, Jēkabpils SC, TFK "Rēzekne" un "Valmiera FC" komandā. 2019. gadā Skopenko pārstāvēja Latvijas U-19 telpu futbola izlasi, ar kuru viņš piedalījās Rīgā notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Žanuels kopā ar dvīņubrāli Daniilu Valmieras klubam pievienojās 2019. gada sezonas pašās beigās. Viņš turpināja trenēties un spēlēt dublieru komandas sastāvā līdz 2020. gada otrajai pusei, kad Valmieru atstāja.

Daniils klubā palika vienu gadu ilgāk. Pirmās komandas rindās, ko tolaik trenēja ekstravagantais Tamazs Pertija, viņš aizvadīja 17 spēles un iesita vienus vārtus.

Žanuels bija uzbrūkošā tipa spēlētājs. Viņš bija eksplozīvs, ātrs, kā arī ārkārtīgi emocionāls uz laukuma. Žanuelam patika apspēlēt pretspēlētājus, demonstrējot savas tehniskās prasmes ar bumbu.

"Mēs Žanuelu vienmēr atcerēsimies, jo viņš un Daniils bija ļoti pamanāmi gan treniņos, gan spēlēs, gan ārpus laukuma. Tikai retais spēja viņus atšķirt. Viņi bija ļoti atvērti, tieši un komunikabli. Žanuels un Daniils komunicēja ar visiem sev apkārt."

Savā oficiālajā "Facebook" lapā "Valmiera FC" Žanuelu izcēla par neatlaidību, degsmi un dzīvesprieku. Komanda piebilda, ka viņš bija ātras dabas un stūrgalvīgs – sava ceļa gājējs. "Vairāku tautu asins sajaukums viņā bija ļoti pamanāms," sacīja "Valmiera FC" komandas pārstāvji. 

Šobrīd sociālo mediju vietnē "Facebook" tiek vākti ziedojumi futbolista mātei Nataljai Skopenko.

Nīderlandes medijs "AD" ziņojis, ka Skopenko sadūris kāds 33 gadus vecs vīrietis. Sportists tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstiem viņa dzīvību glābt neizdevās.

Šobrīd Nīderlandes likumsargi turpina izmeklēšanu un meklē notikuma aculieciniekus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu