Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Aicina ievērot pagaidu luksoforu signālus ceļu būvdarbu posmos

Foto: Latvijas valsts ceļi/lvceli.lv

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi notiek 71 valsts autoceļu posmā, daudzos ir ieviesta reversā satiksme, ko regulē ar luksoforiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uz Vidzemes šosejas (A2) no pagrieziena uz Cēsīm (P20) līdz Rīdzenei ir jau septiņi pagaidu luksofori.

Tur tiek fiksēti gadījumi, kad autovadītāji brauc pie sarkanā luksofora signāla, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus un apdraudot satiksmes drošību, kā arī tos, kas strādā būvlaukumā.

LVC atgādina, ka, pārkāpjot luksoforu signālus būvdarbu zonā, pārkāpēji iebrauc reversās kustības zonā, kur nav iespējams izmainīties diviem transporta līdzekļiem, tāpēc šāda rīcība var radīt vēl lielākus sastrēgumus. Turklāt būvdarbu zonā strādā ceļu būvnieki un smagā tehnika, pārkāpjot luksoforu signālus tiek apdraudēta strādnieku drošība, kā arī autobraucēji apdraud savu un līdzbraucēju drošību.

Jelgavas šosejas (A8) posmā no Dalbes līdz tiltam pār Vircavas upi ir trīs pagaidu luksofori, posma izbraukšanai jāplāno stunda vai jāizvēlas alternatīvs maršrutus nokļūšanai galamērķī.

Lai iegūtu vai nodotu informāciju par notiekošo uz valsts autoceļiem, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz VSIA "Latvijas Valsts ceļi" diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu