Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Lidostas darbinieks brīdina pasažierus, kas pie koferiem piesien lentītes (3)

Foto: WeStudio/Shutterstock

Regulārie ceļotāji parasti atsakās no reģistrētās bagāžas nodošanas. Taču ir gana daudz ceļotāju, kuri izvēlas reģistrēt bagāžu, čemodānam pievienojot kādu atpazīšanas zīmi, cerot, ka tā bagāžas saņemšana būs raitāka. Tomēr šis paņēmiens aizkavē jūsu bagāžas saņemšanu, nonākot galamērķī, vēsta "New York Post".

Ceļotāji ir ieraduši piestiprināt kādu krāsainu lenti, lakatiņu vai citus aksesuārus, lai uzreiz varētu pamanīt savu čemodānu simtiem citu vidū.

Dublinas lidostas darbinieks Džons atklājis, ka šīs atpazīšanas zīmes aizkavē pasažieru koferu saņemšanu.

"Lentes, ko cilvēki piesien pie saviem čemodāniem, lai atvieglotu to identifikāciju, var radīt problēmas ar somu skenēšanu bagāžas zālē," viņš teica RSVP Live.

Lai gan šis pievienotais aksesuārs ļauj vieglāk pamanīt somu, tas piesaista negatīvu lidostu bagāžas skeneru uzmanību.

"Ja somu nevar automātiski noskenēt, tā var nonākt manuālā apstrādē, kas var nozīmēt, ka jūsu soma nenokļūs līdz lidojumam," skaidroja bagāžas pārzinis.

Nododot savu čemodānu bez identifikācijas zīmēm, piemēram, lentēm un vecām ceļojumu uzlīmēm, ir lielākas izredzes, ka tas bez grūtībām nokļūs līdz galamērķim.

"Noņemiet no somas vecās uzlīmes, tās var radīt neskaidrības skenēšanas procesā," viņš ieteica.

Vēl viens iemesls, kādēļ daudziem cilvēkiem tiek aizkavēta bagāža, ir tas, ka viņu čemodānā ielikts marcipāns.

"Nekad nelieciet marcipānu savā bagāžā. Tam ir tāds pats blīvums kā dažām sprāgstvielām, tāpēc jūsu soma tiks izņemta un jūs tiksiet izsaukts uz somas pārmeklēšanas procedūru," teica Dublinas bagāžas eksperts.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu