Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Ballīte birojā, atpūta krogā un uz salas. Ieskats, kā politiķi atzīmēja EP vēlēšanu noslēgumu

Foto: Ekrānuzņēmums no LTV Ziņu dienesta sižeta

Saeimas, vietvaru un Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu noslēgumos ierasts, ka kandidējošo partiju pārstāvji sanāk kopā, lai atzīmētu to noslēgumu. Pieturoties pie tendencēm, svinību veidi bija dažādi – kamēr vieni spēlēja futbolu, citi sapulcējās uz pasākumiem savos birojos vai krogos, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Lai gan ilgstošās EP vēlēšanu līderes "Jaunās vienotības" pēdējie reitingi liecināja, ka to šī gada vēlēšanās var apsteigt "Nacionālā apvienība", vēlēšanu pasākumā partijas birojā noskaņojums bija visai pacilāts. 

Savu uzvaru sagaida arī Nacionālā apvienība (NA). Partijas biedri sestdien sanāca kopā kādā Vecrīgas krogā, taču gaisotne bija salīdzinoši klusāka. 

Savukārt "Saskaņas" biedri pulcējās privātā pasākumā atpūtas bāzē Doles salā. Kampaņas un vēlēšanu saraksta sabiedrotā Olga Petkeviča starp svinētājiem nebija manāma.

Savukārt partijas "Latvija pirmajā vietā"  biedri televīzijas ekrānos aizrautīgi vēroja Latvijas Televīzijas vēlēšanu nakts raidījumu. Tāpat politiķi ar kopīgu pulcēšanos nodrošināja redzamību tajos individuālo interviju laikā.

Video: LTV sižets

Partija "Latvijas attīstībai" iespējamos vēlēšanu rezultātus apsprieda restorānā "Osiris". 

Turpretim "Apvienotais saraksts" sestdien pasniedza balvas kampaņā iesaistītajiem biedriem un īpaši izcēla vēlēšanu saraksta līderi un  tviterkonvoja jeb palīdzības Ukrainai organizatoru Reini Pozņaku.

Pateicības runas – tiesa, neformālākā gaisotnē – teica arī "Progresīvie". Pasākumā bija sapulcējušies vēlēšanu līderi, partijas pārstāvētie valdības ministri un jaunieši.

Bez lielām svinībām TV tiešraidei pēc balsošanas iecirkņu slēgšanas savā birojā sekoja Zaļo un zemnieku savienība. Kopā sanāca arī citas partijas, kurām reitingi nav sevišķi labvēlīgi attiecībā uz iekļūšanu EP. 

Video: LTV sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu