Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO Nepatīkami skati! Milzīgs pitons Indonēzijā norijis sievieti

Foto: Reuters/ScanPix

Kāda 45 gadus sieviete Centrālindonēzijā atrasta mirusi milzīga tīklotā pitona vēderā, ziņo vietvaras pārstāvis. Kopš 2017. gada šis ir vismaz piektais gadījums valstī, kad kādu cilvēku norij pitons, vēsta ASV laikraksts "CBS News".

45 gadus vecās Faridas vīrs un Kalempangas ciema iedzīvotāji Dienvidsulavesi provincē 7. jūnijā viņu atrada aptuveni piecus metrus garā pitona vēderā. Četru bērnu māte bija pazudusi kopš 6. jūnija vakara, tika meklēta, bet mājās neatgriezās, aģentūrai AFP norāda ciema vadītājs Suardi Rosi.

Suardi norāda, ka Faridas vīrs atradis viņas mantas un viņam radušās aizdomas. Ciema iedzīvotāji pārmeklēja teritoriju un drīz vien ieraudzīja pitonu ar lielu vēderu. 

"Viņi nolēma atgriezt pitona vēderu un uzreiz ieraudzīja Faridas galvu," norāda Suardi. Sieviete čūskas vēderā bija pilnībā apģērbta. 

Tabloīdi "TMZ" un "Daily Mail" publicējuši video, kuros pitona vēders tiek atgriezts mežā un pēc tam segā ietītās Faridas mirstīgās atliekas tiek nestas gar sērojošiem ciematniekiem.

Tīklotie pitoni satver savu upuri ar desmitiem asu izliektu zobu, pēc tam saspiežot to līdz nāvei un norijot veselu. Tie ir plaši izplatīti Indonēzijā un citās Dienvidaustrumāzijas daļās. Tāpat zināms, ka tie ēd pērtiķus, cūkas un citus zīdītājus.

Ziņojumi par cilvēku nāvi pēc saskarsmes ar tīklveida pitoniem ir ārkārtīgi reti, taču Indonēzijā pēdējos gados pitoni vairākus cilvēkus norijuši veselus.

Saskaņā ar Londonas Dabas vēstures muzeja datiem tīklotais pitons ir pasaulē garākā čūska. To dzimtene ir Dienvidāzija, un to garums var sasniegt vairāk nekā sešus metrus. 

Zoologi norāda, ka tīklotie pitoni ir ļoti agresīvi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu