VIDEO Krievijā sašauts bijušais Ukrainas pilsētas Kupjanskas mērs, ziņo Ukrainas izlūkdienests (2)

Apollo.lv
Foto: @jaanikamerilo/"X"

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde ziņo, ka Starijoskolas pilsētā Belgorodas apgabalā sašauts bijušais Ukrainas pilsētas Kupjanskas Genādijs Macegora, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza".

Par atentātu pret Macegoru raksta arī Krievijas "Telegram" kanāli "Mash" un "Shot".

"Mash" apgalvo, ka Macegora sašauts pie savas mājas Starijoskolā, bet izdzīvoja. Viņš nogādāts slimnīcā Maskavā, viņa stāvokli raksturo kā nopietnu. 

Galvenā izlūkošanas pārvalde norāda, ka pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Macegora brīvprātīgi "piekritis pilnīgai sadarbībai" ar Krieviju un 2022. gada jūnijā parakstījis "protokolu par okupētās Harkivas administrācijas izveidošanu". 

Pēc tam, kad ukraiņu spēki atbrīvoja Kupjansku, Macegora kopā ar Krievijas okupantiem bēga uz Belgorodas apgabalu, kur viņam nodrošināta "pastiprināta apsardze", norāda izlūkdienesti.

2022. gada februāra beigās Ukrainas Ģenerālprokuratūra apsūdzēja Macegoru Ukrainas teritoriālās vienotības un neaizskaramības aizskaršanā, kā arī valsts nodevībā.

Kā atgādina "Hromadske', Macegora ir prokremliskās partijas "Opozīcijas platforma – Par dzīvību" biedrs. Viņš par Kupjanskas mēru kļuva 2020. gadā. 2022. gada 28. februārī publicētā uzrunā pilsētas iedzīvotājiem Macegora norādīja, ka viņa galvenais uzdevums ir "novērst karadarbību pilsētā un upurus".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu