Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Putina meitas vēlreiz izgājušas sabiedrībā. Šoreiz Sanktpēterburgā (1)

Vladimira Putina meita Marija Voroncova.
Vladimira Putina meita Marija Voroncova. Foto: dpa/scanpix

Krievijas diktatora Vladimira Putina meitas Marija Voroncova un Katerina Tihonova reti uzstājas publiski, bet šonedēļ piedalījās diskusijās Sanktpēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā, vēsta raidsabiedrība CNN. 

Voroncova un Tihonova ir Putina meitas no viņa laulības ar bijušo sievu Ludmilu, no kuras viņš izšķīrās 2013. gadā pēc gandrīz 30 laulības gadiem. Tiek uzskatīts, ka abas ir aptuveni 30 gadus vecas. 

Putins ir teicis, ka viņa meitas strādā zinātnes un izglītības nozarēs. Tāpat diktators atzīmējis, ka ka viņam ir mazbērni, taču viņš nekad nav nosaucis viņu vārdus.

Abas meitas iepriekš ir apmeklējušas ikgadējo Sanktpēterburgas forumu, taču līdz šim publiski uzstājusies tikai jaunākā meita Tihonova, vēsta Krievijas neatkarīgais laikraksts "Novaja Gazeta Europe".

Tihonova, kura strādā tehnoloģiju nozarē, 7. jūnijā video zvanā runāja par Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa "tehnoloģiskās suverenitātes" nodrošināšanu. Viņa tika iekļauta foruma runātāju sarakstā kā Nacionālā intelektuālās attīstības fonda (NIDF) ģenerāldirektore.

Diskusiju vadīja prominentais Kremļa propagandists Vladimirs Solovjovs.

ASV un Lielbritānija pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada aprīlī noteica sankcijas Tihonovai par Krievijas Aizsardzības ministrijas darba atbalstīšanu. 

Sankcijas noteiktas arī vecākajai meitai Voroncovai, kura klātienē 8. jūnijā runāja diskusijā par inovācijām biotehnoloģijās un bioražošanā.

Putins par savām meitām un ģimeni publiski runā ļoti maz. Daži analītiķi uzskata, ka tā diktators vēlas izskatīties spēcīgs un neievainojams. 

Putins iepriekš izteicies, ka viņa meitas nav iesaistītas politikā. Tiek ziņots, ka Tihonova savulaik mēģināja veidot akrobātiskā rokenrola karjeru.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu