Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kurucu pārstāvētajai Mursijas vienībai zaudējums ACB finālsērijas ievadā

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs sestdien guva septiņus punktus, taču tas neglāba viņa un Artūra Kuruca pārstāvēto Mursijas UCAM no zaudējuma Spānijas augstākās līgas (ACB) finālsērijas pirmajā mačā.

Mursijas UCAM viesos ar 76:84 (13:18, 20:19, 15:27, 28:20) piekāpās Madrides "Real", kas sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Trešās ceturtdaļas izskaņā Madrides komanda bija iekrājusi jau 17 punktu pārsvaru. Tuvojoties pamatlaika izskaņai Mursijas basketbolisti vēl samazināja deficītu līdz astoņiem punktiem, taču pēc sešu punktu izrāviena viesiem vairs neizdevās atspēlēties.

Rodions Kurucs spēlēja 21 minūti un septiņas sekundes, kuru laikā, realizējot divus no četriem divu punktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, guva septiņus punktus, kā arī atzīmējās statistikā ar divām bumbām zem groziem, vienu rezultatīvu piespēli, četrām piezīmēm un vienu izprovocētu sodu, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -4 un efektivitātes koeficientu četri.

Artūrs Kurucs bija pieteikumā spēlei, taču palika uz rezervistu soliņa.

Laukuma saimnieku uzvaru ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groziem sekmēja Džanans Musa, kamēr Mursijas komandā rezultatīvākais arī ar 16 punktiem bija Trojs Kopēns.

Mursijas klubs ACB pusfinālu bija sasniedza pirmo reizi komandas vēsturē.

Pusfinālā Madrides "Real" ar 3-0 uzvarēja eksčempioni "Barcelona", bet Mursijas komanda ar 3-2 pārspēja pamatturnīra pirmās vietas ieguvēju Malagas "Unicaja".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu