Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Daugavpils iecirknī vecāka gadagājuma vēlētāja piedzīvo misēkli

Eiropas Parlamenta vēlēšanas 28. vēlēšanu iecirknī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Eiropas Parlamenta vēlēšanas 28. vēlēšanu iecirknī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Foto: Zane Bitere/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu sistēmā sestdien Daugavpilī kādai vecāka gadagājuma sievietei uzrādījies, ka viņa jau ir nobalsojusi Rīgā, lai gan sieviete vēl nebija balsojusi, sacīja Daugavpils vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Anna Kokina.

Viņa atzīmēja, ka šī problēma tika ātri atrisināta un iedzīvotāja varētu nobalsot Daugavpilī.

Tāpat Daugavpilī bijuši gadījumi, kad iedzīvotāji ieradušies balsot ar pasi, kurai beidzies derīguma termiņš, kā arī gadījumi, kad pase vēl tiek izgatavota. Šajos gadījumos iecirkņos nevarēja nobalsot, atzīmēja Kokina.

Komentējot vēlēšanu aktivitāti Daugavpilī, Kokina norādīja, ka Daugavpilī ir iecirkņi, kuros iet labāk un kuros sliktāk, bet kopumā Eiropas Parlamenta vēlēšanās Daugavpilī nekad nav bijusi liela aktivitāte.

Viņa arī pauda viedokli, ka Daugavpilī balsot dodas tie, kuri ir pārliecināti, par ko balsot. Tostarp visvairāk balsojot vecāka gājuma cilvēki, kuri ir pieraduši, ka balsot ir jāiet, savukārt jauniešiem esot maza interese.

Kopumā līdz šim EP vēlēšanās, pēc aktualizētajiem datiem, ir nobalojuši 17,59% vēlētāju, tostarp sestdien līdz pusdienlaikam - 9,22%.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek EP vēlēšanas.

Kopumā EP vēlēšanās var piedalīties 1,541 miljons Latvijas iedzīvotāju.

Balsstiesīgajiem pilsoņiem ir tiesības balsošanai izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. EP vēlēšanās balsot var no plkst.8 līdz 20.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu