Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Viņa ir šokēta." Noticis uzbrukums Dānijas premjerei Metei Frederiksenai

Foto: EPA/Scanpix

7. jūnijā Kopenhāgenā uzstāšanās laikā noticis uzbrukums Dānijas premjerministrei Metei Frederiksenai. Sākotnēji nebija skaidrs, vai viņa ir ievainota. Kāds vīrietis ir arestēts.

Piektdien Kopenhāgenas centrā kāds vīrietis acīmredzot uzbruka Dānijas premjerministrei Metei Frederiksenai. Uzbrucējs viņai iesita un Frederiksena bija šokā. 

 Citi avoti ziņo, ka viņa notriekta gar zemi. Kopenhāgenas policija apstiprināja incidentu, bet nesniedza sīkāku informāciju, vēsta izdevums "Der Spiegel".

Dāņu laikraksts "Ekstra Bladte" raksta, ka uzbrukums esot noticis netālu no premjerministres mājām un netālu no Kultorvetas. Par uzbrukumu aizdomās turētais vīrietis ir aizturēts.

"Mete, protams, ir šokēta par uzbrukumu. Man jāsaka, ka tas satriec mūs visus, kas esam viņai tuvi," sociālās saziņas vietnē "X" raksta vides ministrs Magnuss Heunicke.

"Kaut kas tāds nedrīkst notikt mūsu skaistajā, drošajā un brīvajā valstī." Ikvienam ir kopīga atbildība "rūpēties vienam par otru un par vērtībām, uz kurām balstās mūsu valsts".

Nav zināms, vai premjere ir cietusi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu