Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Šmits tiek pie astoņiem punktiem "Žalgiris" zaudējumā Lietuvas finālsērijā

Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits 7. jūnijā guva astoņus punktus Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijas otrajā spēlē, Kauņas "Žalgiris" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Kauņas basketbolisti viesos ar rezultātu 94:104 (30:19, 20:25, 17:27, 20:16, 7:17) papildlaikā piekāpās Viļņas "Rytas" komandai, kas sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-0.

Arī sērijas pirmā spēle noslēdzās pagarinājumā, tajā uzvarot Viļņas basketbolistiem.

Šmits mačā iesaistījās no rezervistu soliņa, un, laukumā pavadot 16 minūtes un 57 sekundes, realizēja divus no trīs tālmetieniem un abus divus soda metienus, netrāpīja divus divpunktu metienus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divreiz kļūdījās, pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-8) un tika pie septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Žalgiris" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Laurīns Birutis, bet uzvarētājiem ar 26 punktiem izcēlās Marģiris Normants.

Pusfinālsērijā Šmitam un Arnam Butkevičam bija problēmas ar veselību, savukārt Kīnenam Evansam traumas dēļ bija jābeidz sezona priekšlaicīgi.

Bronzas sērijā līdz trīs uzvarām, tiekoties Artūra Žagara pārstāvētajai Viļņas "Wolves" un Panevēžas "Lietkabelis", rezultāts ir 1-1.

Pusfinālā "Žalgiris" ar 3-0 pieveica Panevēžas "Lietkabelis" komandu, bet "Wolves" divu galvaspilsētas komandu duelī ar 2-3 zaudēja Viļņas "Rytas".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu