Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Pirmo reizi Kalifornijas vēsturē melnais lācis nogalinājis cilvēku

Melnais lācis. Ilustratīvs attēls
Melnais lācis. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Savās mājās Kalifornijā atrasts 71 gadu vecas sievietes līķis. Izmeklēšanas laikā secināts, ka kundzi nogalinājis melnais lācis. Šis ir pirmais fiksētais letālais melnā lāča uzbrukums ASV štatā, ziņo BBC.

Policija sievietes līķi atrada novembrī, kad apmeklēja Patrisas Milleres mājās, lai veiktu labturības pārbaudi. Sākotnēji likumsargi domāja, ka lācis sievieti uzbrucis pēc viņas nāves.

Tomēr nesen publicētais autopsijas ziņojums apstiprināja, ka Milleri mirusi lāča uzbrukuma dēļ.

"Koronera ziņojums apstiprināja, ka tieši lāča uzbrukums izraisīja sievietes nāvi," paziņoja Kalifornijas administratīvās iestādes.

Iepriekšējā izmeklēšanā pirms tika lēsts, ka sieviete mirusi pirms lāča ierašanās viņas īpašumā.

Lācis, tēviņš, pēc sievietes nāves konstatēšanas drīz vien tika notverts un eitanāzēts.

Pēc autopsijas ziņojuma Sjerras apgabala šerifs vietējiem medijiem atklāja letālā uzbrukuma detaļas – lācis ar nagiem iecirta vai sakoda viņas kaklu.

Lāču uzbrukumi cilvēkiem ir nav bieža parādība, paziņoja štata amatpersonas, kas atbildīgas par savvaļas dzīvnieku jautājumiem.

Tomēr dzīvnieki "zaudē savas iedzimtās bailes no cilvēkiem un viņi kļūst arvien drosmīgāki", mājām un kempingiem kļūstot par viegliem pārtikas avotiem.

"Šis ir ekstrēmākais gadījums, ko esam pieredzējuši štata vēsturē," laikrakstam "Los Angeles Times" sacīja Kalifornijas Zivju un savvaļas dzīvnieku departamenta pārstāvis Pīters Tira.

Varas iestādes paziņoja, ka apkaimē, kur dzīvoja Milleres kundze, bijušas vairākas problēmas ar lāčiem. 

Sieviete reiz bija sadūrusi kādu lāci, kurš mēģinājis iekļūt viņas dzīvesvietā, viņas meitas sacīto citē "Los Angeles Times".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu