Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Gribu prom!" Līvānos bāriņtiesa vairākus pusaudžus nogādā pie aizbildņa, kur valda bērniem nepatīkami apstākļi (5)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SewCreamStudio/Shutterstock

Bāriņtiesa Līvānu pusē dažādu nelabvēlīgu iemeslu dēļ no mātes aizbildniecības izņēma trīs pusaudžus. Kādu brīdi bērni uzturējušies pie vecākās māsas, bet drīz vien nogādāti pie bērniem svešas aizbildnes, jo vecākās māsas dzīvoklis, bāriņtiesas ieskatā, bijis par šauru. Vecākā māsa un paši pusaudži uzskata, ka bērni nogādāti nepieņemamos apstākļos, stāsta "Bez Tabu".

Psiholoģiski traumēti, atrauti no mātes un arī vecākās māsas, trīs pusaudži nonāca pie kādas sievietes, kurai piešķirtas aizbildnes tiesības.

Nepagāja ilgs laiks, līdz pusaudži gan savai vecākajai māsai, gan pašai bāriņtiesai sāka sūdzēties, ka dzīves apstākļi pie jaunās un viņiem nezināmās aizbildnes nav pieņemami.

Vecākā māsa bērnus esot apciemojusi un konstatējusi, ka ilgu laiku nav bijusi mainīta gultasveļa, kā arī pusaudži viņai sūdzējušies par kasīšanos. Ģimenes ārsts bērnus nosūtīšot uz izmeklēšanu, lai pārbaudītu aizdomas par kašķi.

Bāriņtiesa gan norāda, ka apstākļi pie viņu izvēlētās aizbildnes ir pieņemami.

Jāņem vērā, ka pusaudži iepriekš dzīvojuši pilsētā pie savas radinieces, bet nu nogādāti pie svešas kundzes, kura dzīvo ārpus pilsētas saimniecībā, kurā ir arī vistas, cūkas un kaķi.

Šādus dzīves apstākļus pusaudži līdz šīm nav pieredzējuši. Saprotams, ka traumatiskā pieredze arī saasina uztveri par visu.

Aizbildne raidījumam skaidro, ka bērniem viss ir nodrošināts, bet viņi esot naidīgi un pat rupji un agresīvi.

VIDEO: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu