Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vai Ķīnas augstākais ūdenskritums iztek no caurules? (2)

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Sociālajos tīklos izcēlušies vētraini strīdi par augstāko ūdenskritumu Ķīnā. Kāds cilvēks, kura pārgājiena ceļš veda gar ūdenskritumu, publicējis video, kurā redzams, ka ūdens Juntai kalna ūdenskritumā, kas tiek dēvēts par Ķīnas augstāko nepārtraukto ūdenskritumu, nāk no caurules, kas iebūvēta augstu klintī, ziņo BBC.

Klips kopš tā pirmās publicēšanas 3. jūnijā ir sasniedzis lielu cilvēku pūli.

Juntai tūrisma parka operatori, atbildot uz cilvēku sašutumu, norādīja, ka ir veikti "nelieli uzlabojumi" sausās sezonas laikā, lai ūdenskrituma apmeklētāji justu, ka viņu ceļojums ir bijis tā vērts.

"Es pievarēju grūto ceļu uz Juntai ūdenskrituma avotu tikai tādēļ, lai ieraudzītu cauruli," teikts parakstā pie lietotāja "Farisvov" video, kas ievietots Ķīnas "TikTok" versijā "Douyin".

Ātri vien sarunas par to, ka Juntai ūdenskrituma izcelsmes avots ir caurules, sāka pāršalkt sociālajos medijs.

Video ieguva vairāk nekā 14 miljonus skatījumu vietnē "Weibo" un gandrīz 10 miljonus skatījumu "Douyin", izraisot tik plašu reakciju, ka vietējās valdības amatpersonas tika nosūtītas uz parku, lai veiktu izmeklēšanu.

Amatpersonām tika pieprasīts skaidrot video redzamo un izskaidrot ūdenskrituma apmeklētājiem, kādi uzlabojumi veikti, ziņo valsts raidorganizācija CCTV.

Vēlāk parka administrācija it kā ūdenskrituma vārdā ievietoja ziņu:

"Es negaidīju, ka satikšu jūs visus šādā veidā.

Kā dabas skaistums, ko ietekmē sezonālas pārmaiņas, es nevaru garantēt, ka būšu savā skaistākajā formā ikreiz, kad atnāksiet pie manis," vēsta "ūdenskritums".

"Man sniedz nelielu palīdzību sausajā sezonā, lai es izskatītos pēc iespējas labāk, kad satieku savus draugus."

312 metru augstais Juntai ūdenskritums atrodas Henaņas provinces centrālajā daļā Juntai kalnu ģeoparkā.

Katru gadu uz parku ceļo miljoniem apmeklētāju, kurus piesaista ģeoloģiskie veidojumi, kas ir vairāk nekā miljardu gadu veci.

Parka amatpersonas CCTV norādīja, ka ūdens, ko viņi izmantoja ūdens pievadīšanai ūdenskritumos, ir avota ūdens, piebilstot, ka tas nekaitē dabiskajai ainavai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu