Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

ASV: Krievijas karakuģi dosies uz Karību jūru. Tiks aizvadītas militārās mācības

Foto: AFP/SCANPIX

Augsta ranga avoti ASV prezidentālajā administrācijā norādījuši, ka Krievijas bruņotie spēki Karību jūras reģionā grasās aizvadīt militārās mācības, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Avots amerikāņu medijem norādījis, ka tuvāko nedēļu laikā reģionā ieradīsies Krievijas karakuģi, kuri, visticamāk, apstāsies Kubas un Venecuēlas ostās. 

"Mēs sagaidām, ka Krievija šovasar pastiprināti īstenos jūras un gaisa spēku aktivitātes ASV tuvumā. Šo darbību kulminācija būs globālās Krievijas jūras spēku mācības šoruden," norādīja anonīmā amatpersona. 

Pēc avota teiktā, Krievijas bruņoto spēku aktivitāte pieaugusi saistībā ar amerikāņu atbalstu Ukrainai. "Runa ir par to, ka Krievija parāda, ka tā joprojām ir spējīga uz noteiktu globālās varas līmeni," "Reuters" citēja minēto Baltā nama pārstāvi.

Kremļa kontrolētā ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz Kubas Revolucionārajiem bruņotajiem spēkiem, vēsta, ka no 12. līdz 17. jūnijam Havanas ostā oficiālā vizītē ieradīsies Krievijas flotes kuģu grupa. Tajā būs fregate "Admiral Gorškov", kodolzemūdene "Kazaņ", tankkuģis "Akademik Pašin" un glābšanas velkonis "Nikolaj Čiker".

Krievijas Aizsardzības ministrija nav komentējusi informāciju par mācībām Karību jūrā. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu